Nu puteam să las vara să treacă fără să aduc și o prăjitură răsturnată cu piersici pe blog. Piersicile sunt pentru mine un fel de fructul oprit. Am alergie la puful lor, așa că depind de cineva care să binevoiască să mi le curețe ca să le pot mânca sau să pot găti cu ele. De data asta a fost soțul meu acasă, așa că am avut ajutor 🙂
Poate tocmai pentru că nu le pot atinge, piersicile mi se par printre cele mai minunate fructe: parfumate, aromate, colorate în degradeuri superbe și îmbrăcate în catifea! Ți-e mai mare dragul să le privești!
Mod de preparare prăjitură răsturnată cu piersici
Prăjitura de azi e simplă, printre cele mai simple prăjituri care se pot face cu fructe. Este, de fapt, un pandișpan cu fructe într-o altă prezentare. Prăjiturile răsturnate arată mereu frumos și apetisant, sunt ușoare, răcoroase, potrivite și la desert, dar și la micul dejun sau lângă o cafea.
Eu i-am pus prăjiturii cu piersici și câteva moțuri de frișcă naturală ca să o scot din banalitate și să o fac să pară mai festivă. Vă las mai jos rețeta în format printabil. Sper să vă placă și poate o încercați chiar în week-endul care urmează.
Pentru inspirație găsiți mai jos și alte prăjituri răsturnate cu fructe. Unele din ele au blat pe bază de unt, dar sunt la fel de ușor de făcut.
- prăjitură răsturnată cu caise
- prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe
- prăjitură răsturnată cu portocale roșii
- prăjitură răsturnată cu cireșe
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Prăjitură răsturnată cu piersici. Și cu un moț de frișcă pentru doritori
Tipărește Salvează pe PinterestIngrediente
pentru o formă cu diametrul de 20 cm
- 2-3 piersici mari
- 3 ouă
- 50 g unt rece
- 90 g zahăr în blat + 50 g presărat peste piersici
- 1 linguriță coajă rasă de lămâie
- 100 g făină
- un praf de sare
decor
- 200 ml smântână pentru frișcă (min. 30% grăsime)
- 30 g zahar pudră
Instrucțiuni de preparare
- Ungeți cu unt sau tapetați cu hârtie de copt o formă rotundă cu diametrul de 20 cm şi aprindeți cuptorul la 180 de grade.
- Spălați, curățați piersicile de sâmburi şi le așezați în forma unsă cu unt.
- Presarăți peste piersici cele 50 g zahar.
- Tăiați untul cubulețe și îl puneți în tavă peste fructe.
- Puneţi ouăle întregi, coaja de lămâie, zahărul şi sarea într-un bol şi mixaţi timp de cel puţin 7 minute până când ouăle se albesc şi îşi triplează volumul.
- Adăugaţi făina în ploaie şi încorporaţi folosind un tel sau o spatulă.
- Turnaţi compoziţia în tavă, nivelaţi şi daţi tava la cuptor pentru 30-35 de minute, funcţie de cuptor.
- Treceți cu un cuțit de jur împrejurul formei pentru a desprinde blatul de margini, apoi răsturnați prăjitura pe un platou potrivit ca mărime.
- Lăsați prăjitura să se raceasca, apoi decorați-o cu frișca obținută din smântână și zahăr pudră.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Vă doresc poftă bună la prăjitură răsturnată cu piersici!
iolanda voicu
Buna. Reteta nu apare .
Iuliana
Buna. Imi cer scuze, acum apare. Multumesc ca mi-ai spus, nu stiu de ce disparuse, vreo eroare tehnica...