Rețeta clasică de budincă de paste cu brânză de vaci la care am adăugat câteva afine delicioase pentru un aspect deosebit.
Cu siguranță vă amintiți macaroanele cu brânză la cuptor pe care le făceau mamele și bunicile noastre. Cu mâncarea asta mi-am crescut și eu băiatul 🙂 Se face atât de ușor și e atât de bună și de hrănitoare!
Nu prea ai ce greși la o budincă de paste. Indiferent ce brânzeturi ai prin frigider și ce combinații faci, ea tot bună va ieși. De obicei folosesc o combinație de telemea și brânză de vaci.
Vezi aici rețeta de macaroane la cuptor cu telemea.
De data aceasta aveam în frigider doar brânză de vaci și un iaurt proaspăt, gras, făcut de mine, așa că asta a fost combinația zilei. Am mai adăugat în compoziție și o mână zdravănă de afine care au dat un plus de gust și mai ales un aspect deosebit de apetisant.
Cândva am făcut chiar și brioșe din paste cu brânză. Găsiți rețeta cu un click pe fotografia de mai jos:
Pentru rețeta de brioșe am folosit niște paste foarte mărunte, aproape ca bobul de orez. Dar dacă faceți budinca de paste la cuptor, puteți folosi orice fel de paste aveți în casă: penne, farfalle, fusilli, macaroane, etc.
Nu uitați de afine! Acestea dau o aromă deosebită și mai ales o culoare fabuloasă. O felie de budincă de paste pudrată cu zahăr vanilat va fi un desert încântător atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari! 🙂
Mod de preparare budincă de paste cu brânză de vaci și afine
Modul de preparare este foarte asemănător cu cel al rețetei de macaroane cu brânză la cuptor pe care o avem în format video pe canalul de YouTube.
Dacă încă nu v-ați abonat la canalul de YouTube, vă invit să o faceți chiar acum pentru că avem acolo o mulțime de rețete delicioase, explicate pas cu pas și în fiecare săptămână adaug rețete noi.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
budincă de paste cu brânză de vaci și afine
Tipărește Salvează pe PinterestIngrediente
- 220 g paste (penne, fusilli, farfale, etc.)
- 250 g brânză de vaci grasă
- 3 ouă
- 100 ml iaurt gras (3.5%)
- 50 g unt topit și răcit
- 70 g zahăr tos (sau după gust)
- 1 plic zahăr vanilat Bourbon
- 100 g afine
- un praf de sare
- în plus - unt pentru uns tava
- zahăr pudră pentru servit
Instrucțiuni de preparare
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu unt o formă cam de 20 cm diametru. Puteți folosi și hârtie de copt în locul untului.
- Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Când sunt gata, le scurgeți de apa în care au fiert.
- Amestecați brânza de vaci cu ouăle bătute, zahărul, iaurtul și un praf de sare.
- Încorporați untul topit și răcit, apoi adăugați afinele în compoziție.
- Turnați compoziția în tavă și coaceți timp de 40-45 de minute, sau până când e bine închegată și a început să se rumenească deasupra.
- Lăsați budinca să se răcorească 10 minute în tavă, apoi scoateți-o pe un platou.
- Se poate servi atât caldă, cât și rece. Când e rece, se porționează mai ușor și mai frumos.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu