O rețetă simplă, dar savuroasă: pulpe cu cartofi la cuptor, aromatizate cu pesto de pătrunjel și parmezan. O mâncare numai bună pentru un prânz sau o cină în familie.
Mă numesc Iuliana de la Bucate Aromate și am comis-o din nou 😀 Adică am descoperit din nou o combinație super-simplă, mega-bună și cu o aromă deosebită: pulpe de pui aromatizate cu pesto de pătrunjel și gătite la cuptor.
Și pentru că nu s-a mai pomenit să faci pulpe de pui fără garnitură, le-am așezat pe un pat de cartofi, aromați și ei, căci altfel, cum? 🙂
Despre pesto de pătrunjel am mai povestit eu atât în scris, aici, pe blog, cât și într-un video drăguț pe canalul de YouTube. La origine, pesto se face cu busuioc și semințe de pin, iar italienii îl folosesc la paste.
În timp, rețeta a căpătat nenumărate variante, iar acum găsim pesto de...aproape orice, de la leurdă (vezi aici varianta mea) și până la leuștean sau frunze de ridichi.
Este un sos care se face foarte ușor și e gata în doar 5 minute și care odată descoperit, te vei îndrăgosti de el și îl vei folosi apoi în foarte multe rețete. Click pe fotografia de mai jos pentru rețeta de pesto în format video.
Mod de preparare pulpe cu cartofi la cuptor, cu pesto și parmezan
Modul de preparare este la fel de simplu ca la orice rețetă clasică de carne cu cartofi la cuptor, doar aroma nemaipomenită dată de pesto de pătrunjel face diferența.
Mai jos, veți găsi modul de preparare atât în format scris, cât și video. Puteți vedea acolo exact cum am procedat. În plus, pe canalul de YouTube găsiți deja multe rețete frumoase și interesante și multe altele vor urma. Nu le ratați! ?
Click pe acest link pentru abonare la canalul de YouTube!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Pulpe cu cartofi la cuptor, cu pesto și parmezan
Rețeta Video
Ingrediente
- 4 pulpe de pui, întregi sau dezosate
- 2 linguri pesto de pătrunjel
- aprox. 700 g cartofi
- 50 ml ulei
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- 1 linguriță cimbru
- sare și piper după gust
- 2-3 căței de usturoi
- parmezan
- pătrunjel proaspăt
Instrucțiuni de preparare
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
- Spălați și curățați cartofii, dacă este cazul. Eu am folosit cartofi noi și i-am lăsat cu tot cu coajă.
- Puneți cartofii într-un castron, turnați putin ulei și presărați condimentele: sare, piper, cimbru și amestecați.
- În alt castron puneți pulpele de pui și sosul pesto. Amestecați pentru ca aromele să cuprindă carnea peste tot.
- Puneți cartofii într-o tavă/formă încăpătoare care va merge la cuptor, iar peste ei pulpele de pui cu pesto.
- Dați tava la cuptor pentru 40-45 de minute, până când carnea este bine gătită, iar cartofii încep să se rumenească.
- Tocați usturoiul mărunt și presărați-l peste cartofi.
- Serviți pulpele și cartofii la cuptor cu parmezan ras și pătrunjel proaspăt.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu