Rețeta de pulpe de pui cu bere și tahini, gătite la multicooker, servite cu garnitură de bulgur și pătrunjel. Vezi cât de ușor se gătește la multicooker!
Multicookerul face parte din viața mea de aproape doi ani și îl folosesc atât de des, încât aproape că nu mai știu cum mă descurcam înainte să îl am.
Tocmai pentru că mă bazez pe el de multe ori, m-am gândit să pornesc camera foto zilele trecute când am gătit aceste pulpe de pui cu bere și tahini. Am vrut să vă arăt și vouă cât e de ușor să gătești la acest aparat.
Totuși, nu vreau să vă formați o impresie prea idilică despre multicooker, slowcooker sau despre orice aparat de genul acesta. Ne ușurează mult viața, dar nu gătește în locul nostru și nu face minuni. Nici o magie nu se întâmplă în oala aceea dacă nu o facem noi. Că doar nici mașina de spălat rufe nu face treabă bună dacă nu sortăm noi rufele și dacă nu punem detergentul potrivit. Cam așa e și cu aparatele acestea de bucătărie.
Partea care mie îmi place cel mai mult la acest aparat este mobilitatea lui. De exemplu, atunci când e caniculă și nu îmi vine să aprind cuptorul, pot scoate multicookerul să gătească pe balcon și nu mai fac nici căldură, nici miros de mâncare și nici abur în bucătărie.
La fel se întâmplă și când e ger afară și dacă gătesc anumite mâncăruri, ar trebui să las geamul deschis la bucătărie și se face frig în casă. În astfel de situații scot multicookerul în balcon și am rezolvat problema!
Îmi mai place și faptul că se oprește singur atunci când e gata mâncarea și că o păstrează caldă încă 2 ore.
Multicookerul are programe prestabilite pentru multe mâncăruri: supe, tocană, carne, iaurt, coacere, prăjire, etc. Sunt comod de folosit, doar apeși un buton și gata, aparatul alege temperatura și timpul optim pentru respectiva mâncare.
Eu folosesc acest multicooker Heinner (click aici). Puteți vedea că are review-uri foarte bune, dar să știți că în general toate aparatele de acest gen funcționează pe același principiu și fac cam același lucru. Părerea mea e că orice multicooker, indiferent de marcă, ne e de mare ajutor.
Vezi aici mai multe rețete gătite de mine la multicooker!
Mod de preparare pulpe de pui cu bere și tahini
Să știți că puteți face foarte bine rețeta de astăzi, chiar dacă nu aveți un multicooker. Aceeași treabă o face și o cratiță cu capac pusă pe aragaz, atâta doar că nu vă scutește de căldură, de miros, de abur și de amestecatul din când în când ca să nu se prindă carnea.
Rețeta este foarte ușoară: pregătim o marinadă în care lăsăm carnea să se pătrundă de arome delicioase, timp de 30 de minute. Punem apoi totul în vasul multicookerului (sau în cratiță) și lăsăm carnea să se gătească.
În cele 20 de minute cât a durat să se gătească carnea în multicooker, eu am pregătit o garnitură simplă, de bulgur cu pătrunjel. Astfel am avut foarte rapid un prânz sățios și deosebit de gustos.
Carnea de pui a fost fragedă și delicioasă, iar sosul de bere și tahini este deosebit, nemaipomenit de aromat.
Dacă nu ați folosit tahini până acum, să știți că este o pastă de susan care se folosește în multe rețete de inspirație orientală. Este unul din ingredientele nelipsite în rețetele de hummus.
Tahini se găsește la noi în supermarketuri sau îl puteți face acasă simplu și rapid, în doar 10 minute. Apoi se păstrează la frigider, în borcan cu capac, chiar și 2 luni. Vă las mai jos rețeta video pentru tahini, în caz că doriți să îl încercați.
Mai jos veți găsi rețeta de astăzi atât în format printabil, cât și în format video pe canalul de YouTube al blogului. Acolo puteți vedea exact cum se gătește la multicooker și apoi puteți decide în cunoștință de cauză dacă v-ar fi util și vouă un astfel de aparat 😉
Iar dacă nu v-ați abonat încă la canalul meu de YouTube, o puteți face cu un click pe acest link. Sunt deja multe rețete frumoase și interesante acolo și multe altele vor urma. Nu le ratați! ?
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Pulpe de pui cu bere la multicooker
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 4 pulpe dezosate
- 200 ml de bere
- 2 linguri tahini
- 3 căței de usturoi, tocat mărunt
- 1 linguriță cimbru uscat
- 1 linguriță paprika iute
- ½ linguriță semințe de chimen
- 1 linguriță amestec de legume deshidratate
- 1 frunză mică de dafin
- sare și piper după gust
- 20 ml ulei de măsline
garnitură - opțional
- 150 g bulgur
- 150 g apă sau supă fierbinte
- un praf de sare
- puțin pătrunjel verde tocat
Instrucțiuni de preparare
- Într-un bol, amestecați berea, tahini și toate condimentele din listă.
- Turnați amestecul peste pulpe, acoperiți cu un capac sau cu folie alimentară și lăsați pulpele la marinat timp de 30 de minute.
- Puneți uleiul de măsline în vasul multicookerului (sau în cratiță), apoi adăugați pulpele cu tot cu marinadă.
- Setați multicookerul la programul "meat" care durează 20 de minute. Dacă nu folosiți multicookerul, gătiți carnea pe foc mediu spre mic acoperită cu capac.
garnitura - opțional
- Gătiți bulgurul conform instrucțiunilor de pe pachet. În funcție de producător, uneori e suficientă hidratarea, alteori bulgurul trebuie fiert 5-10 minute. Eu am doar l-am hidratat.
- Peste bulgur presărați un praf de sare și pătrunjel proaspăt tocat fin și serviți imediat.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu