Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Deserturi de casa

Pască fără făină, cu brânză dulce și stafide - rețeta "3 linguri"

Publicat la 2 aprilie 2023 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

172 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Cauți o rețetă de pască fără făină, ușor de făcut, cremoasă și delicioasă? Această pască "3 linguri" cu brânză dulce și mute stafide nu te va ține mult în bucătărie! În schimb este cremoasă, fină și atât de gustoasă!

reteta pasca fara faina 3 linguri

De ce îmi place rețeta de pască "3 linguri"? Pentru că e atât de simplu de făcut și o poți face și fără cântar. Toate ingredientele principale au legătură cu cifra 3, fie că vorbim despre 3 ouă sau despre câte 3 linguri din ingredientele principale. Chiar și cantitatea de brânză e multiplu de 3, așa că nu ai cum să dai greș.

În plus, o pască fără făină și implicit fără aluat, nu te ține prea mult în bucătărie. Nu durează decât 10-15 minute să amesteci ingredientele, apoi pasca crește frumos la cuptor în timp ce tu te poți ocupa de altceva.

Cu doar câteva ingrediente, cu puține grăsimi și cu foarte puțin efort, chiar și începătorii pot obține un desert delicios, perfect pentru a fi așezat pe masa de Paște alături de ouă roșii, drob și cozonac tradițional.

Mergi direct la:
  • Ce ne trebuie
  • Preparare
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Echipamente necesare
  • Cum se servește
  • Cum se păstrează
  • Extra-sfaturi
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete pentru Paște
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ce ne trebuie

Avem nevoie de doar câteva ingrediente pentru a face o pască fără făină, moale și pufoasă. Poate că le aveți în cămară chiar acum, așa că vă puteți apuca de treabă.

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos, pe care o puteți tipări sau o puteți salva.

  • brânză dulce - sau brânză de vaci grasă, bine scursă de zer
  • ouă
  • zahăr tos și zahăr vanilat Bourbon
  • smântână  - cu 15-20% grăsime
  • griș
  • stafide
  • sare
  • extract de vanilie
  • coajă rasă de lămâie - sau puteți folosi și coajă confiată de portocală
  • opțional - zahăr pudră pentru servit

reteta pasca fara faina 3 linguri

Preparare

V-am promis o rețetă ușoară și mă țin de cuvânt! Iată mai jos rețeta pas cu pas pentru cea mai simplă pască fără făină:

pasca fara faina

Într-un vas încăpător puneți: brânza de vaci, smântâna, gălbenușurile, zahărul, grișul, sarea și coaja rasă de lămâie sau portocală. Mixați să se omogenizeze.

stafide in crema de branza

Încorporați extractul de vanilie și stafidele. Nu este nevoie să le hidratați în prealabil.

albușuri bătute spumă

Mixați albușurile până devin spumă fermă, care nu cade de pe teluri.

rețeta pasca fara faina 3 linguri

Cu un tel de mână sau cu o spatulă, încorporați spuma de albușuri în amestecul de mai sus.

Turnați compoziția într-o tavă sau cratiță unsă cu ulei și tapetată cu făină sau cu hârtie de copt.

pasca fara faina 3 linguri

Coaceți pasca în cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru 45-50 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.

Ce puteți înlocui în rețetă

Rețeta de pască "3 linguri" se poate adapta preferințelor sau nevoilor voastre. Iată ce puteți schimba în rețetă:

  • Brânza de vaci grasă - se poate înlocui cu urdă sau cu ricotta, totuși acestea sunt brânzeturi mai slabe, cu puține grăsimi, iar pasca nu va fi la fel de cremoasă.
  • Stafide - le puteți înlocui cu alte fructe proaspete, uscate sau congelate, așa cum am făcut eu la pasca cu vișine.
  • Gris de grâu - pentru varianta fără gluten puteți folosi un gris de orez sau un gris de hrișcă
  • Smântâna - se poate înlocui cu iaurt grecesc

reteta pasca fara faina 3 linguri

Echipamente necesare

Este o rețetă simplă, dar a cărei reușită se bazează pe albușurile bătute spumă. Ele sunt cele care fac pasca să crească în cuptor și care ne dau textura moale și aerată. Iar pentru albușuri bine bătute, e de mare ajutor un mixer de mână. La rețeta asta chiar și cel mai ieftin model face treabă la fel de bună că și aparatele scumpe 😉

Cum se servește

Pasca fără făină are un aspect rustic, va fi ușor rumenită și crescută frumos. O puteți servi ca atare, după ce o răsturnați pe un platou sau o puteți presăra cu zahăr pudră dacă doriți să mascați anumite crăpături sau imperfecțiuni 😉

Pasca fără făină se servește simplă, dar dacă îi puneți alături un sos de fructe sau o lingură de gem acrișor sau de dulceață veți obține un desert de excepție!

Cum se păstrează

Lăsați pasca să se răcească, apoi o păstrați la temperatura camerei până a doua zi sau la frigider pentru 2-3 zile.

Nu vă recomand să congelați această pască fără făină pentru că își va pierde textura.

Extra-sfaturi

  • Puneți brânza la scurs într-o sită de seara până dimineața. Dacă are prea mult zer, pasca se va lăsa în cuptor.
  • Dacă brânza voastră are o textură mai grosieră, adică e mai granulată, o puteți trece prin sită ca să obțineți o brânză mai fină, sau și mai simplu, o puteți pasa 1-2 minute cu un blender de mână până ajungeți la consistența care vă place.
  • Dacă pasca se rumenește prea tare dar încă nu este suficient de coaptă, acoperiți-o cu o hârtie de copt la suprafață și continuați coacerea.
  • Faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că este bine coaptă și în mijloc.
  • Lăsați pasca să se răcească în vasul în care ați copt-o, pentru că atunci câne e fierbinte este foarte fragedă și se rupe ușor.
  • Feliați pasca doar după ce s-a răcit complet.

Întrebări frecvente

Pot folosi alte tipuri de brânză în această rețetă?

Pentru a obține aceeași textură și consistență, este recomandat să folosiți brânza dulce, însă dacă nu locuiți în România puteți încerca și alte tipuri de brânză, cum ar fi ricotta sau cottage cheese.

Se poate face această rețetă și fără stafide?

Da, puteți să omiteți stafidele sau să le înlocuiți cu alte fructe uscate, proaspete sau congelate.

Pot adăuga alte ingrediente, cum ar fi nuci sau ciocolată?

Da, puteți adăuga nuci, picături de ciocolată sau alte ingrediente în locul stafidelor. Dacă folosiți ciocolată, asigurați-vă că este termostabilă, altfel se va topi și va curge în cuptor.

Nu folosim praf de copt la această rețetă?

Nu, această rețetă nu are nevoie de praf de copt deoarece avem în compoziție albușuri bătute spumă care ajută aluatul să crească și să fie pufos.

Alte rețete pentru Paște

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Oua vopsite natural
    Ouă vopsite natural pentru Paște și Înălțare
  • rețete de friptură pentru Paște
    20 rețete de friptură pentru Paște - cu carne de miel, porc, pui, iepure, etc.
  • drob de pui cu ciuperci si smantana
    Cel mai fraged drob de pui cu ciuperci – se taie perfect, rămâne suculent
  • retete de cozonac pentru paste
    Cele mai bune rețete de cozonac pentru Paște – pufos, aromat și ușor de făcut

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

reteta pasca fara faina 3 linguri

Pască fără făină, cu brânză dulce și stafide - rețeta "3 linguri"

Cauți o rețetă de pască fără făină, cremoasă și delicioasă? Această pască "3 linguri" cu brânză dulce nu te va ține mult în bucătărie!
5 from 8 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 45 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

blender de mână
mixer Breville
mixer de mână

Rețeta Video

Ingrediente
 

tavă rotundă de 20 cm diametru

  • 600 g brânză de vaci grasă, bine scursă (brânză dulce)
  • 3 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 3 linguri smântână (15-20% grăsime)
  • 3 linguri griș
  • 3 linguri stafide
  • un praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguriță coajă rasă de portocale (sau lămâie)
  • 1 plic zahăr Bourbon
  • opțional - zahăr pudră (pentru servit)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-un vas încăpător puneți: brânza de vaci, smântâna, gălbenușurile, zahărul, grișul, sarea și coaja rasă de lămâie sau portocală. Mixați să se omogenizeze.
    pasca fara faina
  • Încorporați extractul de vanilie și stafidele. Nu este nevoie să le hidratați în prealabil.
    stafide in crema de branza
  • Mixați albușurile până devin spumă fermă, care nu cade de pe teluri.
    albușuri bătute spumă
  • Cu un tel de mână sau cu o spatulă, încorporați spuma de albușuri în amestecul de mai sus.
    rețeta pasca fara faina 3 linguri
  • Turnați compoziția într-o tavă sau cratiță unsă cu ulei și tapetată cu făină sau cu hârtie de copt.
  • Coaceți pasca în cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru 45-50 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
    pasca fara faina 3 linguri

Bine de știut:

  • Puneți brânza la scurs într-o sită de seara până dimineața. Dacă are prea mult zer, pasca se va lăsa în cuptor.
  • Dacă brânza voastră are o textură mai grosieră, adică e mai granulată, o puteți trece prin sită ca să obțineți o brânză mai fină, sau și mai simplu, o puteți pasa1-2 minute cu un blender de mână până ajungeți la consistența care vă place.
  • Dacă pasca se rumenește prea tare dar încă nu este suficient de coaptă, acoperiți-o cu o hârtie de copt la suprafață și continuați coacerea.
  • Faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că este bine coaptă și în mijloc.
  • Lăsați pasca să se răcească în vasul în care ați copt-o, pentru că atunci câne e fierbinte este foarte fragedă și se rupe ușor.
  • Feliați pasca doar după ce s-a răcit complet.
Valori nutriționale
Pască fără făină, cu brânză dulce și stafide - rețeta "3 linguri"
Valori per porție
Calorii
228
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
18
g
28
%
Colesterol
 
128
mg
43
%
Carbohidrați
 
4
g
1
%
Fibre
 
0.04
g
0
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
13
g
26
%
Vitamina A
 
408
IU
8
%
Calciu
 
380
mg
38
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • merdenele cu umplutură de brânză sărată și foi cumpărate
    Merdenele cu brânză sărată - rețeta rapidă cu foi cumpărate
  • placinta cu lapte si fructe de padure
    Plăcintă cu lapte, vanilie și fructe de pădure
  • gogoși umplute cu gem de căpșuni
    Gogoși la air fryer - rețeta de gogoși pufoase umplute cu gem
  • cheesecake copt fara blat
    Cheesecake copt fără blat - rețeta spaniolă de cheesecake basc sau "ars"
172 shares

Comentarii

  1. Luminita a zis

    aprilie 17, 2023 at 10:22 pm

    5 stars
    Hristos a inviat! Am pregatit-o de Paste.Este cea mai buna pasca pe care am mancat-o vreodata!! Multumim pentru reteta.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      aprilie 18, 2023 at 6:43 am

      Adevărat a Înviat! Mă bucur tare mult că v-a plăcut pasca! ????

      Răspunde
  2. Elena a zis

    aprilie 05, 2023 at 4:34 pm

    Am să o fac de paste.Multumesc pt.reteta.Imi plac rețetele simple.Sarbatori fericite.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      aprilie 05, 2023 at 4:45 pm

      Mă bucur că v-am dat o idee de meniu. Sărbători binecuvântate vă doresc și eu!

      Răspunde
5 from 8 votes (7 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x