Prăjitură răsturnată cu caise
 
Timp de pregătire
Timp de gătire
Timp total
 
Autor:
Recipe type: Deserturi
Număr de porţii: 8
Ingrediente
pentru o formă de 20 cm
  • 8-10 caise, depinde cât de mari sunt
  • 20 g de unt rece
  • 3 ouă
  • 75 g zahăr (am folosit zahăr vanilat făcut în casă)
  • 75 g făină
  • 1 praf de sare
  • zahăr vanilat pentru servit - opţional
Mod de preparare
  1. Ungem cu unt sau tapetăm cu hârtie de copt o formă rotundă cu diametrul de 20 cm şi aprindem cuptorul la 180 de grade.
  2. Spălăm, curăţăm caisele de sâmburi şi le aşezăm în forma unsă cu unt.
  3. Separăm ouăle şi procedăm ca la reţeta clasică de blat din pandişpan pe care deja am scris-o detaliat pe blog.
  4. Batem albuşurile cu un praf de sare până când devin spumă fermă care nu cade de pe teluri.
  5. Adăugăm zahărul şi mixăm până când albuşurile se întăresc din nou.
  6. Adăugăm gălbenuşurile în spuma de albuşuri şi mixăm scurt doar cât să omogenizăm compoziţia.
  7. Încorporăm făina în compoziţia de mai sus, amestecând uşor de jos în sus cu o spatulă.
  8. Turnăm aluatul peste caisele din tavă şi dăm prăjitura la cuptor pentru 30 de minute. Faceţi testul cu scobitoarea ca să vă asiguraţi că pandişpanul este bine copt.
  9. Răsturnaţi prăjitura imediat ce o scoateţi din cuptor. Puneţi un platou deasupra formei în care aţi copt-o şi răsturnaţi rapid, dintr-o singură mişcare.
  10. Lăsaţi prăjitura să se răcească şi dacă vă place, presaraţi cu zahăr vanilat înainte de servire.
Recipe by Bucate Aromate at https://bucate-aromate.ro/2016/07/prajitura-rasturnata-cu-caise/