Budincă de chia cu nuci și sos de afine
 
Timp de pregătire
Timp de gătire
Timp total
 
Autor:
Recipe type: Deserturi
Număr de porţii: 2
Ingrediente
  • 400 ml lapte de cocos (1 conservă)
  • 4 linguri cu vârf de semințe de chia
  • 2 linguri de miere (sau îndulcitorul preferat - după gust )
  • ½ linguriță pudră de vanilie
  • câteva nuci tocate mărunt
  • 200 g afine (proaspete sau congelate)
  • 1 lingură de zahăr
  • 2-3 linguri de apă
Mod de preparare
  1. Turnați conserva de lapte de cocos într-un bol. Adăugați mierea (sau îndulcitorul) și mixați să se dizolve și să se amestece bine partea lichida și cea solidă a conservei.
  2. Puneți semințele de chia, amestecați să se omogenizeze, apoi turnați budinca în vasele pentru servit și lăsați deoparte cam 30 de minute, timp necesar să se hidrateze semințele și să închege budinca.
  3. Intre timp puneți afinele la fiert împreună cu zaharul și 2-3 linguri de apă. Lăsați la foc mic 5-10 minute până când se înmoaie fructele și se formează un sos. Dacă e nevoie, mai adăugați foarte puțină apă.
  4. Nucile tocate mărunt se rumenesc 2 minute în tigaie, amestecând continuu să nu se ardă.
  5. Lăsați sosul de afine să se răcească, apoi îl turnați cu tot cu fructe peste cele doua boluri cu budincă.
  6. Presărați câteva nuci și frunze de mentă proaspătă și serviți.
Recipe by Bucate Aromate at https://bucate-aromate.ro/2016/08/budinca-de-chia-cu-nuci-si-sos-de-afine/