Batoane cu ciocolată şi unt de arahide
 
Timp de pregătire
Timp de gătire
Timp total
 
Autor:
Recipe type: Desert
Număr de porţii: 10
Ingrediente
  • 100 g biscuiţi graham
  • 80 g ciocolată organică cu cacao şi lichior
  • 5 linguri de unt/ulei de cocos
  • 5 linguri de zahăr de cocos
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 5 linguri de unt de arahide
  • 100 g nuci prăjite (migdale, fistic, nuci caju, nuci româneşti, etc.)
  • 50 g merişoare confiate
  • opţional-1 lingură picături de ciocolată neagră
Mod de preparare
  1. Măcinaţi fin biscuiţii graham. Eu am folosit un chopper electric.
  2. Puneţi la topit la bain marie ciocolata, untul de cocos şi zahărul de cocos.
  3. După ce s-a topit ciocolata, lăsaţi-o câteva minute să se răcorească, apoi adăugaţi extractul de vanilie. Vezi aici cum se face extractul de vanilie acasă.
  4. Amestecaţi ciocolata topită cu untul de arahide şi pesmetul de biscuiţi.
  5. Turnaţi amestecul în formă şi presăraţi cu nuci mărunţite, merişoare confiate şi picături de ciocolată.
  6. Daţi forma la frigider pentru cel puţin 4 ore, sau 1 oră la congelator.
  7. Porţionaţi şi ambalaţi batoanele în hârtie pergament ca să poată fi consumate fără să vă murdăriţi pe mâini.
  8. Păstraţi batoanele la frigider.
Recipe by Bucate Aromate at https://bucate-aromate.ro/2017/02/batoane-cu-ciocolata-si-unt-de-arahide/