Friptură de pasăre la tavă cu salsa de legume
 
 
Autor:
Recipe type: Feluri de baza
Ingrediente
pentru 4 porţii
  • 4 bucăţi de carne de pasăre, după preferinţe (pulpele, partea din spate, pieptul)
  • 400 grame de ciuperci
  • 4 roşii mari, cărnoase
  • 2 ardei graşi roşii
  • 2 ardei graşi verzi
  • 1 morcov mare
  • 2 cepe
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 50 ml de supă de pui
  • 50 ml vin alb
  • 2-3 linguri de ulei - pentru uns tava
  • ierburi aromatice: cimbru, oregano, rozmarin - câte o linguriţă din fiecare
  • sare şi piper proaspăt măcinat - după gust
  • pătrunjel proaspăt pentru decor
Mod de preparare
  1. Se taie ardeii, ceapa şi morcovul rondele, ciupercile şi roşiile în cuburi potrivit de mari, iar usturoiul se mărunţeşte cu cuţitul sau se dă pe răzătoarea specială.
  2. Se unge o tavă cu ulei, se pun toate legumele în tavă şi se aşează bucăţile de carne peste legume. Se condimentează cu sare, piper şi ierburile aromate din listă.
  3. Turnăm vinul, supa de carne (poate fi şi de legume dacă nu aveţi sau puneţi doar vin alb), acoperim cu o folie de aluminiu şi dăm tava la cuptor pentru 30 de minute.
  4. Îndepărtaţi folia de aluminiu şi mai lăsaţi friptura la cuptor încă 15 minute până scade sosul şi se rumeneşte carnea.
  5. Serviţi cu pătrunjel proaspăt tocat.
Notă
Pentru că eu am folosit la această friptură carne de găină bătrână, crescută la ţară, din aia care fierbe greu din cale-afară, dar face supa bună ;), a trebuit să o fierb înainte. O parte din supa rezultată, am folosit-o la această reţetă, restul am pus-o într-un pet de 500 ml şi am băgat-o la congelator în aşteptarea vreunei supe, sos sau pilaf. Dacă folosiţi carne de pui cumpărat din magazin, nu e nevoie să o fierbeţi, pentru că se face foarte repede şi va fi foarte fragedă oricum, deşi nu va avea nicidecum gustul celei de ţară.
Recipe by Bucate Aromate at https://bucate-aromate.ro/2015/08/friptura-de-pasare-la-tava-cu-salsa-de-legume/