Sorbet de pepene galben cu merişoare confiate
 
 
Autor:
Recipe type: Deserturi
Ingrediente
  • un pepene galben de aprox. 1 kg (cântărit întreg)
  • 400 g iaurt (eu am folosit iaurt cu 3,5% grăsime)
  • 3 linguri de miere
  • o mână de merişoare confiate - opţional
Mod de preparare
  1. Tăiaţi miezul de pepene cuburi pe care apoi le pasaţi la blender. Dintr-un pepene de 1 kg, după ce aruncați coaja și semințele ar trebui să vă rezulte cam 500-600 ml de miez pasat (aproape lichid).
  2. Adăugaţi iaurtul şi mierea şi amestecaţi cu un tel ca să se omogenizeze compoziţia.
  3. Dacă iaurtul şi pepenele au fost reci, de la frigider, puteţi turna compoziţia direct în maşina de îngheţată a cărei cuvă a stat la congelator 24 de ore. Dacă pepenele nu a fost rece, mai lăsaţi compoziţia la răcit 2-3 ore înainte de a o turna în maşină.
  4. Înainte de a opri maşina, adăugaţi şi merişoarele confiate.
  5. Serviţi pe loc, sau puneţi sorbetul în caserole care vor merge la congelator.
  6. Dacă nu aveţi maşină de îngheţată, procedaţi la fel ca mai sus, dar va trebui să scoateţi din 30 în 30 de minute sorbetul şi să îl mixaţi din nou ca să eliminaţi acele de gheaţă care se formează.
Recipe by Bucate Aromate at https://bucate-aromate.ro/2015/07/sorbet-de-pepene-galben-cu-merisoare-confiate/