Go Back
+ servings
Cartofi dulci la cuptor
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Cartofi dulci la cuptor cu rozmarin și usturoi

Oricând vrei o gustare sănătoasă și sățioasă, încearcă această rețetă simplă de cartofi dulci la cuptor cu rozmarin și usturoi! E delicioasă!
Preparare5 minutes
Gătire30 minutes
Timp total35 minutes
Categorie: Retete de post
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2
Calories: 354kcal

Ingrediente

  • 500 g cartofi dulci
  • 30 ml ulei
  • 3-4 căței de usturoi
  • 3 crenguțe de rozmarin proaspăt
  • ½ linguriță boia de ardei iute
  • ½ linguriță de cimbru
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 190 de grade.
  • Curățați cartofii și tăiați-i felii mai groase, sau mai subțiri, după cum doriți.
  • Puneți feliile de cartof într-un castron, adăugați uleiul, condimentele și usturoiul trecut prin presă. Amestecați pentru ca uleiul și mirodeniile să cuprindă toate feliile de cartofi.
  • Puneți cartofii în tavă și dați tava la cuptor pentru 30-35 de minute. Între timp, cam după 15-20 de minute, deschideți cuptorul și întoarceți cartofii folosindu-vă de o paletă. În acest fel se vor rumeni uniform.
  • Serviți cartofii calzi, alături de o salată, cu sos de brânză, iaurt sau mujdei de usturoi.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 354kcal | Carbohidrați: 52g | Proteine: 4g | Grăsimi: 15g | Fibre: 8g | Zahăr: 10g | Vitamina A: 35468IU | Calciu: 83mg