Cartofi dulci la cuptor cu rozmarin și usturoi
Oricând vrei o gustare sănătoasă și sățioasă, încearcă această rețetă simplă de cartofi dulci la cuptor cu rozmarin și usturoi! E delicioasă!
Preparare5 minutes mins
Gătire30 minutes mins
Timp total35 minutes mins
Categorie: Retete de post
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2
Calories: 354kcal
- 500 g cartofi dulci
- 30 ml ulei
- 3-4 căței de usturoi
- 3 crenguțe de rozmarin proaspăt
- ½ linguriță boia de ardei iute
- ½ linguriță de cimbru
- sare și piper după gust
Aprindeți cuptorul la 190 de grade.
Curățați cartofii și tăiați-i felii mai groase, sau mai subțiri, după cum doriți.
Puneți feliile de cartof într-un castron, adăugați uleiul, condimentele și usturoiul trecut prin presă. Amestecați pentru ca uleiul și mirodeniile să cuprindă toate feliile de cartofi.
Puneți cartofii în tavă și dați tava la cuptor pentru 30-35 de minute. Între timp, cam după 15-20 de minute, deschideți cuptorul și întoarceți cartofii folosindu-vă de o paletă. În acest fel se vor rumeni uniform.
Serviți cartofii calzi, alături de o salată, cu sos de brânză, iaurt sau mujdei de usturoi.
Calorii: 354kcal | Carbohidrați: 52g | Proteine: 4g | Grăsimi: 15g | Fibre: 8g | Zahăr: 10g | Vitamina A: 35468IU | Calciu: 83mg