Go Back
+ servings
Salată de sfeclă roșie cu brânză
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Salată de sfeclă roșie cu brânză și migdale

Preparare10 minutes
Gătire1 hour
Timp total1 hour 10 minutes
Categorie: Salate
Porții: 2 -4

Ingrediente

  • 2 sfecle roșii mijlocii coapte su fierte aproximativ 500 g
  • 200 g brânză telemea, brânză de capră, feta, etc
  • o mână de migdale sau miez de nucă, caju, nuci pecan
  • 2-3 fire de rozmarin proaspăt sau pătrunjel dacă nu vă place rozmarinul
  • 60 ml ulei de măsline
  • sucul de la o portocală sau lămâie
  • 2-3 lingurițe de oțet balsamic
  • 1 linguriță cu semințe de chimen
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

  • Coaceți sau fierbeți sfecla roșie, după cum vă place mai mult, apoi lăsați-o să se răcească.
  • Tăiați sfecla cubulețe, la fel și brânza. Mărunțiți migdalele și rozmarinul.
  • Amestecați toate ingredientele de mai sus și asezonați cu sare, piper, chimen, ulei de măsline, oțet balsamic și suc de portocale, după gust.
  • Serviți salata ca atare sau drept garnitură lângă orice friptură, cârnați la grătar, etc.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!