Go Back
+ servings
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Ștrudel cu dovleac și scorțișoară

Preparare15 minutes
Gătire35 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Desert
Porții: 4 -5

Ingrediente

  • 1 foaie de aluat de foietaj
  • aprox. 300 g pulpă de dovleac
  • o mână de miez de nucă mărunțit
  • 2-3 linguri de zahăr (depinde cât de dulce este dovleacul)
  • 2-3 linguri de pesmet
  • 1 linguriță de scorțișoară (de preferat proaspăt măcinată pentru o aromă mai intensă)
  • zahăr pudră pentru presărat deasupra

Mod de preparare

  • Dacă este cazul, lăsați aluatul să se decongeleze. La fel și dovleacul dacă l-ați avut la congelator. Scurgeți bine dovleacul dacă a lăsat lichid după decongelare, apoi adăugați pesmetul, zahăr și scorțișoară.
  • Dacă dovleacul este proaspăt, curățați-l de coajă, dați-l pe răzătoare, apoi căliți-l cam 10 minute în putin ulei încins. Adăugați pesmet, zahăr și scorțișoară.
  • Aprindeți cuptorul la temperatura indicată pe pachetul de foietaj (de obicei 200-210 de grade).
  • Puneți foaia de aluat pe o hârtie de copt.
  • Puneți dovleacul ras peste aluat, păstrând 2-3 cm liberi de jur împrejur. Presarăți miezul de nucă tocat grosier peste dovleac.
  • Rulați aluatul peste umplutură, ca la rulade. Așezați ștrudelul cu marginea liberă în jos și strângeți aluatul la capete ca să îl sigilați.
  • Crestați aluatul în 3-4 locuri cu o lamă sau un cuțit cu lama fină și bine ascuțită.
  • Presărați puțin zahăr tos deasupra, se va carameliza frumos la copt și va da o aromă deosebită.
  • Coaceți ștrudelul până se rumenește frumos deasupra. La mine a durat 35 de minute.
  • Se servește călduț, presărat cu zahăr pudră, dar e bun și când se răcește
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!