Puneți la fiert aproximativ 500 ml de apă. Opăriți arpagicul 1 minut, apoi se va curăța foarte ușor. Puneți uleiul la încins într-o tigaie sau cratiță care ulterior va merge la cuptor.
Puneți carnea în tigaie, usturoiul trecut prin presă, puțină sare și puțin piper. Prăjiți carnea 2-3 minute pe toate părțile doar până își schimbă puțin culoarea.
Adăugați arpagicul curățat și lăsați-l câteva minute să se înmoaie, amestecând continuu să se prăjiească pe toate părțile.
Adaugați vinul și lăsați să fiarbă la foc mediu până se evaporă alcoolul și rămâne doar aroma în tigaie.
Puneți condimentele și cuburile de roșii, lăsați să dea 2-3 clocote, apoi băgați tigaia în cuptorul preîncins la 180 de grade.
Tocănița va fi gata în jumătate de oră, timp în care vă puteți ocupa de mămăliguță.
Tocănița de pui cu arpagic e grozav de bună și se servește caldă.