Tocăniță de pui cu arpagic
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Tocăniță de pui cu arpagic

Preparare20 mins
Gătire30 mins
Timp total50 mins
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2
Autor: Bucate Aromate

Ingrediente

  • 400 g carne de pui eu am avut pulpe dezosate
  • 70 ml de ulei
  • 250 g arpagic cântărit după ce a fost curățat
  • 200 ml cuburi de roșii sau suc de roșii cu pulpă
  • 120 ml vin alb
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță boia de ardei
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • 1/2 linguriță semințe de chimen
  • 1 frunză de dafin
  • sare și piper după gust
  • rozmarin proaspăt

Mod de preparare

  • Puneți la fiert aproximativ 500 ml de apă. Opăriți arpagicul 1 minut, apoi se va curăța foarte ușor. Puneți uleiul la încins într-o tigaie sau cratiță care ulterior va merge la cuptor.
  • Puneți carnea în tigaie, usturoiul trecut prin presă, puțină sare și puțin piper. Prăjiți carnea 2-3 minute pe toate părțile doar până își schimbă puțin culoarea.
  • Adăugați arpagicul curățat și lăsați-l câteva minute să se înmoaie, amestecând continuu să se prăjiească pe toate părțile.
  • Adaugați vinul și lăsați să fiarbă la foc mediu până se evaporă alcoolul și rămâne doar aroma în tigaie.
  • Puneți condimentele și cuburile de roșii, lăsați să dea 2-3 clocote, apoi băgați tigaia în cuptorul preîncins la 180 de grade.
  • Tocănița va fi gata în jumătate de oră, timp în care vă puteți ocupa de mămăliguță.
  • Tocănița de pui cu arpagic e grozav de bună și se servește caldă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!