Puneți într-un bol cele 3 ouă împreună cu zahărul și mixați 7- 8 minute până când ouăle se albesc și își triplează volumul.
Adăugați untul topit și răcit, laptele, coaja de lămâie și vanilia și mixați doar cât să se omogenizeze compoziția.
La final adăugați făina albă, făina de migdale, praful de copt și sarea și le încorporați cu mișcări ușoare în compoziția de mai sus.
Scoateți cratița din cuptor și întoarceți fiecare felie de gutuie pe partea cealaltă. Acum este momentul să le aranjați cu grijă pentru ca prăjitura să aibă un aspect frumos la final.
Deși va părea că este prea mult sirop în cratiță și prea puțin aluat, nu e nici o problemă, așa trebuie să fie. Aluatul va crește foarte bine în cuptor și se va îmbiba delicios cu siropul de caramel.
Turnați, așadar, aluatul peste gutuile caramelizate, nivelați și dați forma la cuptor pentru 35-45 de minute, până când prăjitura e rumenită deasupra, blatul este elastic și trece testul cu scobitoarea.
Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o 2-3 minute să se odihnească în cratiță.
Treceți cu un cuțit de jur împrejurul prăjiturii, apoi puneți un platou peste cratiță și răsturnați cratița cu o mișcare fermă. Prăjitura va rămâne pe platou, iar feliile de gutui vor fi deasupra.
Dacă sunt felii de gutuie care s-au desprins de blat, așezați-le la locul lor cu vârful unui cuțit.
Atenție, prăjitura frige foarte tare! Lăsați-o să se răcească înainte de a o servi.
Merge de minune decorată cu un moț de frișca sau cu o cupă de înghețată.