Cea mai rapidă rețetă de chifle
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Cea mai rapidă rețetă de chifle făcute acasă. Cu roșii uscate, busuioc sau cu ce vreți voi

Preparare5 mins
Gătire30 mins
Timp total35 mins
Categorie: Paine de casa
Porții: 4
Autor: Bucate Aromate

Ingrediente

pentru 4 chifle (aprox. 85 g/fiecare)

  • 200 g făină am folosit făină tip 650, dar merge și cu 000
  • 150 g iaurt
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu alimentar
  • 4 g sare
  • 3-4 felii de roșii uscate
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • 2 linguri de ulei eu am folosit uleiul aromat de la roșiile uscate

deasupra

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o tavă potrivită ca mărime pentru numărul de chifle pe care doriți să le faceți.
  • Amestecați făina cu sarea și bicarbonatul și le puneți într-un bol.
  • Adăugați iaurtul, uleiul de măsline, roșiile uscate tăiate cubulețe mici și busuiocul.
  • Amestecați cu o lingură sau la robot 1-2 minute până când se umezește bine făina, apoi răsturnați aluatul pe blatul de lucru.
  • Frământați puțin, cât să puteți da o formă aluatului și să îl împărțiți în 4 părți egale.
  • Formați chiflele și puneți-le în tavă. Cu o lamă sau un cuțit foarte bine ascuțit, faceți câte o tăietură deasupra fiecărei chifle. În acest fel aluatul poate respira la copt și nu se va crăpa necontrolat. Chiflele își vor păstra forma rotundă, frumoasă.
  • Ungeți chiflele cu oul bătut cu un praf de sare, apoi presărați semințe, busuioc uscat, sare grunjoasă, etc.
  • Coaceți chiflele timp de 30 de minute sau până când sunt frumos rumenite.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!