Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o tavă potrivită ca mărime pentru numărul de chifle pe care doriți să le faceți.
Amestecați făina cu sarea și bicarbonatul și le puneți într-un bol.
Adăugați iaurtul, uleiul de măsline, roșiile uscate tăiate cubulețe mici și busuiocul.
Amestecați cu o lingură sau la robot 1-2 minute până când se umezește bine făina, apoi răsturnați aluatul pe blatul de lucru.
Frământați puțin, cât să puteți da o formă aluatului și să îl împărțiți în 4 părți egale.
Formați chiflele și puneți-le în tavă. Cu o lamă sau un cuțit foarte bine ascuțit, faceți câte o tăietură deasupra fiecărei chifle. În acest fel aluatul poate respira la copt și nu se va crăpa necontrolat. Chiflele își vor păstra forma rotundă, frumoasă.
Ungeți chiflele cu oul bătut cu un praf de sare, apoi presărați semințe, busuioc uscat, sare grunjoasă, etc.
Coaceți chiflele timp de 30 de minute sau până când sunt frumos rumenite.