Desfaceți conopida în buchețele și treceți-le de câteva ori sub un jet de apă pentru a îndepărta praful și eventual insectele care mai rămân ascunse.
Puneți aproximativ 1 litru de apă la fiert cu un praf de sare. Când apa clocotește, puneți conopida și lăsați-o doar 3-4 minute, nu mai mult.
Scurgeți buchețelele de apa și lăsați-le să se răcorească.
Între timp aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu unt sau ulei o formă potrivită ca mărime.
Dați brânza pe răzătoare dacă este nevoie, apoi tăiați roșiile felii și amestecați toate ingredientele din listă. Adăugați buchetele de conopidă și turnați compoziția în tavă.
Turnați deasupra oul bătut împreună cu iaurtul și un praf de sare și decorați cu felii sau jumătăți de roșii.
Dați tava la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute, sau până când budinca e rumenită și bine închegată.
Se servește rece sau caldă, după cum preferați.