Budincă dietetică cu brânză și conopidă
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Budincă dietetică cu brânză și conopidă la cuptor

Preparare15 mins
Gătire45 mins
Timp total1 hr
Categorie: Feluri de baza
Porții: 4 -6
Autor: Bucate Aromate

Ingrediente

  • o conopidă micuță de aprox. 500 g
  • 200 g brânză de vaci bine scursă, telemea, urdă
  • 150 g iaurt
  • 4 ouă
  • 1 roșie
  • pătrunjel sau mărar proaspăt
  • sare și piper după gust
  • opțional: semințe de chimen nucșoară

deasupra

  • 150 g iaurt
  • 1 ou
  • câteva felii de roșii
  • un praf de sare

în plus

  • unt sau ulei pentru uns forma

Mod de preparare

  • Desfaceți conopida în buchețele și treceți-le de câteva ori sub un jet de apă pentru a îndepărta praful și eventual insectele care mai rămân ascunse.
  • Puneți aproximativ 1 litru de apă la fiert cu un praf de sare. Când apa clocotește, puneți conopida și lăsați-o doar 3-4 minute, nu mai mult.
  • Scurgeți buchețelele de apa și lăsați-le să se răcorească.
  • Între timp aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu unt sau ulei o formă potrivită ca mărime.
  • Dați brânza pe răzătoare dacă este nevoie, apoi tăiați roșia cubulețe (păstrați 3-4 felii pentru decor) și amestecați toate ingredientele din listă. Adăugați buchetele de conopidă și turnați compoziția în tavă.
  • Turnați deasupra oul bătut împreună cu iaurtul și un praf de sare și decorați cu câteva felii de roșii.
  • Dați tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, sau până când budinca e rumenită și bine închegată.
  • Se servește rece sau caldă, după cum preferați.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!