Go Back
+ servings
Budincă dietetică cu brânză și conopidă
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 6 votes

Budincă dietetică cu brânză și conopidă la cuptor

Preparare15 minutes
Gătire45 minutes
Timp total1 hour
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6
Calories: 253kcal

Ingrediente

  • o conopidă micuță de aprox. 500 g
  • 180 g brânză slabă de casă (brânză de vaci)
  • 200 g telemea
  • 200 g iaurt
  • 4 ouă
  • 5 roșii cherry
  • pătrunjel sau mărar proaspăt
  • sare și piper după gust
  • opțional: semințe de chimen, nucșoară

deasupra

  • 150 g iaurt
  • 1 ou
  • 3 roșii cherry
  • un praf de sare

în plus

  • unt sau ulei pentru uns forma (sau hârtie de copt)
  • pătrunjel pentru servit

Mod de preparare

  • Desfaceți conopida în buchețele și treceți-le de câteva ori sub un jet de apă pentru a îndepărta praful și eventual insectele care mai rămân ascunse.
  • Puneți aproximativ 1 litru de apă la fiert cu un praf de sare. Când apa clocotește, puneți conopida și lăsați-o doar 3-4 minute, nu mai mult.
  • Scurgeți buchețelele de apa și lăsați-le să se răcorească.
  • Între timp aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu unt sau ulei o formă potrivită ca mărime.
  • Dați brânza pe răzătoare dacă este nevoie, apoi tăiați roșiile felii și amestecați toate ingredientele din listă. Adăugați buchetele de conopidă și turnați compoziția în tavă.
  • Turnați deasupra oul bătut împreună cu iaurtul și un praf de sare și decorați cu felii sau jumătăți de roșii.
  • Dați tava la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute, sau până când budinca e rumenită și bine închegată.
  • Se servește rece sau caldă, după cum preferați.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 253kcal | Carbohidrați: 10g | Proteine: 17g | Grăsimi: 17g | Colesterol: 189mg | Fibre: 2g | Zahăr: 6g