Go Back
+ servings
Prăjitură cu prune și blat crocant
Tipărește rețeta
0 from 0 votes

Prăjitură cu prune și blat crocant

Preparare15 mins
Gătire40 mins
Timp total55 mins
Categorie: Desert
Porții: 12

Ingrediente

blatul - pentru o tava de 25x35 cm

umplutura

  • aprox. 600 g prune fără sâmburi
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 lingură rasă de amidon
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 100 g miez de nucă tocat grosier

Mod de preparare

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade. Nu este nevoie să ungeți forma cu nimic.
  • Puneți într-un castron untul rece tăiat cuburi și peste el adăugaţi gălbenuşurile, zahărul tos şi coaja de lamaie.
  • Peste toate ingredientele de mai sus cerneţi făina cu un praf de sare şi praful de copt.
  • Frământaţi cu mâinile ca să omogenizaţi compoziţia, dar nu insistaţi prea mult. Aluatul trebuie să rămână nisipos şi fărâmiţat, să vă curgă printre degete.
  • Daţi castronul la frigider cât timp vă ocupaţi de fructe. Nu durează mult, dar e de preferat ca untul să nu se înmoaie.
  • Spălați prunele și îndepărtați sâmburii.
  • Peste prune presărați 2 linguri de zahăr, 1 linguriță de scorțișoară și 1 lingură rasă de amidon. Amestecați ca să se distribuie uniform.
  • Puneți cam ¾ din aluatul nisipos în tavă. Nu e nevoie să îl compactați, lăsați-l așa, fărâmicios și aerat.
  • Peste aluat puneți prunele.
  • Peste fructe presărați restul de aluat și miezul de nucă tocat
  • Dați tava la cuptor pentru 35-40 de minute până când aluatul de deasupra începe să se rumenească.
  • Lăsați prăjitura să se răcească foarte bine înainte să o feliați.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!