Supă cremă de morcovi și ardei
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Supă cremă de morcovi și ardei cu cașcaval și crutoane

Preparare10 mins
Gătire30 mins
Timp total40 mins
Categorie: Supe si ciorbe
Porții: 4 -6
Autor: Bucate Aromate

Ingrediente

  • 3 buc. ardei gras de preferat roșii pentru o culoare frumoasă
  • 1 ceapă uscată
  • 3 morcov
  • 1 felie de țelină
  • 2 cartofi mici
  • sare și piper după gust

pentru servit

  • cașcaval ras
  • pătrunjel proaspăt
  • crutoane din pâine

Mod de preparare

  • Legumele se spală, se curăță de coajă și se taie bucăți mari, sau chiar le puteți lăsa întregi.
  • Se pun la fiert în aproximativ 1 litru de apă în care am pus un praf de sare.
  • Când toate legumele sunt fierte, scurgem supa într-un vas separat, iar legumele le pasăm cu blenderul vertical până le transformăm într-o pastă fină.
  • Începem să turnăm supa puțin câte puțin, amestecând continuu până când aducem supa-cremă la consistența pe care ne-o dorim. Unii preferă supa mai consistentă, altora dimpotrivă, le place să fie mai lichidă.
  • Înainte de servire presăraţi în fiecare farfurie cașcaval ras și pătrunjel proaspăt tocat.
  • Serviți supa caldă alături de câteva crutoane aromate din pâine.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!