Go Back
+ servings
Salată de ardei copți cu bulgur și mentă
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Salată de ardei copți cu bulgur și mentă

Salata de ardei copți cu bulgur și mentă e gustoasă, sățioasa și plină de prospețime. Se face ușor și e ideală pentru prânz sau cină.
Preparare15 minutes
Gătire15 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 237kcal

Ingrediente

  • 200 g bulgur
  • 5-6 ardei grasi copti de preferat kapia sau ardei rosii
  • 1 ceapa rosie micuta
  • o mana de mentă proaspătă 10-15 fire
  • sucul de la ½ de lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare, piper - după gust

Mod de preparare

  • Punem bulgurul la fiert în 400 ml de apă cu un praf de sare. Dacă e cazul, după fierbere îl scurgem bine de apă.
  • Între timp tăiem ardeii copti în bucăţi potrivite ca mărime, ceapa roșie cât mai mărunt, la fel și menta.
  • Amestecăm bulgurul cu legumele, asezonăm după gust cu sare, piper, suc de lămâie şi ulei de măsline.
  • Lăsăm salata deoparte cel puțin o oră înainte de servire, ca să se întrepătrundă toate aromele.

Notă

În funcție de tipul de bulgur pe care îl aveți, acesta poate avea nevoie de fierbere sau doar de hidratare în apă fierbinte. Citiți instrucțiunile de pe pachetul vostru!
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 237kcal | Carbohidrați: 42g | Proteine: 7g | Grăsimi: 6g | Fibre: 10g | Zahăr: 3g