Aprindeţi cuptorul la 180 de grade. Nu este nevoie să ungeți forma cu nimic.
Puneți într-un castron untul rece tăiat cuburi și peste el adăugaţi gălbenuşurile, zahărul tos şi coaja de lamaie.
Peste toate ingredientele de mai sus cerneţi făina cu un praf de sare şi praful de copt.
Frământaţi cu mâinile ca să omogenizaţi compoziţia, dar nu insistaţi prea mult. Aluatul trebuie să rămână nisipos şi fărâmiţat, să vă curgă printre degete.
Daţi castronul la frigider cât timp vă ocupaţi de fructe. Nu durează mult, dar e de preferat ca untul să nu se înmoaie.
Spălați caisele, îndepărtați sâmburii și tăiați-le felii dacă sunt mai mari.
Peste caise presărați 4 linguri de zahăr și 2 linguri de amidon și amestecați ca să se distribuie uniform.
Puneți cam ¾ din aluatul nisipos în forma de tartă. Nu e nevoie să îl compactați, lăsați-l așa, fărâmicios și aerat.
Peste aluat puneți caisele și apoi din loc în loc coacăze roșii.
Peste fructe presărați restul de aluat.
Dați tava la cuptor pentru 35-40 de minute până când aluatul de deasupra începe să se rumenească.
Lăsați tarta să se răcească foarte bine înainte să o feliați.
Se servește rece, decorată cu frunze proaspete de mentă sau busuioc.