Go Back
+ servings
Tarta crumble cu caise
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Tartă crumble cu caise și coacăze roșii

Preparare15 minutes
Gătire35 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Desert
Porții: 6

Ingrediente

blatul - pentru o tava cu diametrul de 28 cm

umplutura

  • 10-12 caise depinde cât sunt de mari
  • câteva coacăze roșii
  • 4 linguri de zahăr
  • 2 linguri rase de amidon

decor

  • frunze proaspete de mentă sau de busuioc

Mod de preparare

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade. Nu este nevoie să ungeți forma cu nimic.
  • Puneți într-un castron untul rece tăiat cuburi și peste el adăugaţi gălbenuşurile, zahărul tos şi coaja de lamaie.
  • Peste toate ingredientele de mai sus cerneţi făina cu un praf de sare şi praful de copt.
  • Frământaţi cu mâinile ca să omogenizaţi compoziţia, dar nu insistaţi prea mult. Aluatul trebuie să rămână nisipos şi fărâmiţat, să vă curgă printre degete.
  • Daţi castronul la frigider cât timp vă ocupaţi de fructe. Nu durează mult, dar e de preferat ca untul să nu se înmoaie.
  • Spălați caisele, îndepărtați sâmburii și tăiați-le felii dacă sunt mai mari.
  • Peste caise presărați 4 linguri de zahăr și 2 linguri de amidon și amestecați ca să se distribuie uniform.
  • Puneți cam ¾ din aluatul nisipos în forma de tartă. Nu e nevoie să îl compactați, lăsați-l așa, fărâmicios și aerat.
  • Peste aluat puneți caisele și apoi din loc în loc coacăze roșii.
  • Peste fructe presărați restul de aluat.
  • Dați tava la cuptor pentru 35-40 de minute până când aluatul de deasupra începe să se rumenească.
  • Lăsați tarta să se răcească foarte bine înainte să o feliați.
  • Se servește rece, decorată cu frunze proaspete de mentă sau busuioc.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!