Go Back

Prăjitură răsturnată cu piersici. Și cu un moț de frișcă pentru doritori

Preparare10 mins
Gătire35 mins
Timp total45 mins
Categorie: Desert
Porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente

pentru o formă cu diametrul de 20 cm

  • 2-3 piersici mari
  • 3 ouă
  • 50 g unt rece
  • 90 g zahăr în blat + 50 g presărat peste piersici
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 100 g făină
  • un praf de sare

decor

  • 200 ml smântână pentru frișcă min. 30% grăsime
  • 30 g zahar pudră

Mod de preparare

  • Ungeți cu unt sau tapetați cu hârtie de copt o formă rotundă cu diametrul de 20 cm şi aprindeți cuptorul la 180 de grade.
  • Spălați, curățați piersicile de sâmburi şi le așezați în forma unsă cu unt.
  • Presarăți peste piersici cele 50 g zahar.
  • Tăiați untul cubulețe și îl puneți în tavă peste fructe.
  • Puneţi ouăle întregi, coaja de lămâie, zahărul şi sarea într-un bol şi mixaţi timp de cel puţin 7 minute până când ouăle se albesc şi îşi triplează volumul.
  • Adăugaţi făina în ploaie şi încorporaţi folosind un tel sau o spatulă.
  • Turnaţi compoziţia în tavă, nivelaţi şi daţi tava la cuptor pentru 30-35 de minute, funcţie de cuptor.
  • Treceți cu un cuțit de jur împrejurul formei pentru a desprinde blatul de margini, apoi răsturnați prăjitura pe un platou potrivit ca mărime.
  • Lăsați prăjitura să se raceasca, apoi decorați-o cu frișca obținută din smântână și zahăr pudră.