Mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi
Rețeta simplă și gustoasă de mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi. O mâncare tradițională, ușor de făcut și delicioasă.
Preparare10 minutes mins
Gătire20 minutes mins
Timp total30 minutes mins
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 303kcal
- 300 g ardei copți (cântăriți curățați)
- 1 ceapă nu prea mare
- 30 ml ulei
- 400 g smântână fermentată cu 20% grăsime
- 10 g făină (1 lingură)
- sare și piper după gust
- 3 căței de usturoi
- pătrunjel proaspăt pentru servit
Ardeii proaspăt copți, sau chiar congelați lasă o "apă" aromată și delicioasă. Să nu o aruncați, o vom folosi în rețetă!
Într-o tigaie sau o cratiță încăpătoare, puneți uleiul și căliți ceapa tocată mărunt până se înmoaie și devine translucidă.
Adăugați ardeii copți tăiați fâșii sau bucăți potrivit de mari. Tot acum turnați și apa lăsată de ardei.
Într-un castron amestecați smântâna cu un praf de sare, o lingură de făină și aproximativ 150 ml de apă.
Turnați smântâna în tigaie puțin câte puțin amestecând continuu.
Dați tigaia la cuptor pentru 15-20 de minute, timp în care sosul de smântână va căpăta aromă de ardei copți și se va îngroșa.
Înainte să scoateți tigaia din cuptor, presărați usturoiul mărunțit, amestecați și lăsați aromele să se împrietenească câteva minute.
Serviți mâncarea de ardei copți cât e caldă, presărată cu pătrunjel verde și alături de o mămăliguță sau o pâine proaspătă de casă
Calorii: 303kcal | Carbohidrați: 12g | Proteine: 3g | Grăsimi: 28g | Colesterol: 52mg | Fibre: 2g | Zahăr: 7g