Go Back
+ servings
Mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi

Rețeta simplă și gustoasă de mâncare de ardei copți cu smântână și usturoi. O mâncare tradițională, ușor de făcut și delicioasă.
Preparare10 minutes
Gătire20 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 303kcal

Ingrediente

  • 300 g ardei copți (cântăriți curățați)
  • 1 ceapă nu prea mare
  • 30 ml ulei
  • 400 g smântână fermentată cu 20% grăsime
  • 10 g făină (1 lingură)
  • sare și piper după gust
  • 3 căței de usturoi
  • pătrunjel proaspăt pentru servit

Mod de preparare

  • Ardeii proaspăt copți, sau chiar congelați lasă o "apă" aromată și delicioasă. Să nu o aruncați, o vom folosi în rețetă!
  • Într-o tigaie sau o cratiță încăpătoare, puneți uleiul și căliți ceapa tocată mărunt până se înmoaie și devine translucidă.
  • Adăugați ardeii copți tăiați fâșii sau bucăți potrivit de mari. Tot acum turnați și apa lăsată de ardei.
  • Într-un castron amestecați smântâna cu un praf de sare, o lingură de făină și aproximativ 150 ml de apă.
  • Turnați smântâna în tigaie puțin câte puțin amestecând continuu.
  • Dați tigaia la cuptor pentru 15-20 de minute, timp în care sosul de smântână va căpăta aromă de ardei copți și se va îngroșa.
  • Înainte să scoateți tigaia din cuptor, presărați usturoiul mărunțit, amestecați și lăsați aromele să se împrietenească câteva minute.
  • Serviți mâncarea de ardei copți cât e caldă, presărată cu pătrunjel verde și alături de o mămăliguță sau o pâine proaspătă de casă

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 303kcal | Carbohidrați: 12g | Proteine: 3g | Grăsimi: 28g | Colesterol: 52mg | Fibre: 2g | Zahăr: 7g