Scordolea (skordalia) - piure de cartofi aromat cu usturoi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Scordolea (skordalia) - piure de cartofi aromat cu usturoi

Preparare10 mins
Gătire20 mins
Timp total30 mins
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2 -4
Autor: Bucate Aromate

Ingrediente

  • 400 g cartofi de preferat cartofi albi, făinoși
  • 2-3 căței de usturoi
  • 40 ml ulei de măsline extravirgin
  • suc de lămâie proaspăt stors - după gust
  • sare piper alb - după gust
  • opțional - mărar sau pătrunjel proaspăt pentru servit

Mod de preparare

  • Tăiați cartofii felii sau cuburi și îi fierbeți în apă cu puțină sare, exact ca pentru piure.
  • Când cartofii sunt gata, scurgeți apa în care au fiert, dar păstrați deoparte cam 150-200 ml.
  • Pasați cartofii cu mixerul, blenderul vertical sau cu presa de cartofi. Treceți și usturoiul prin presă.
  • Adăugați sucul de lămâie, uleiul de măsline și omogenizați.
  • Subțiați piureul cât de mult vă place, folosind apa în care au fiert cartofii păstrată deoparte.
  • Potriviți gustul de sare și piper și serviți scordoleaua cât e caldă, simplă, ca fel principal sau garnitură la pește, carne sau legume la grătar.
  • După preferințe îi puteți adăuga: nuci, bucățele de măsline, roșii uscate, frunze de ceapă verde tocate mărunt, etc.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!