supa crema de ardei copti
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Supă cremă de ardei copți. Cu sau fără brânză cu mucegai

Preparare10 mins
Gătire30 mins
Timp total40 mins
Categorie: Supe si ciorbe
Porții: 6
Autor: Bucate Aromate

Ingrediente

  • 6 ardei copţi proaspeți sau congelați de preferat ardei kapia sau ardei roșii
  • 50 g brânză cu mucegai albastru
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 cartof mijlociu
  • o felie de ţelină
  • 150 ml suc de roșii
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel verde pentru servit

opțional

  • cuburi de brânză cu mucegai
  • crutoane de pâine

Mod de preparare

  • Curățați legumele și tăiați-le în bucăți potrivite.
  • Puneți rădăcinoasele la fiert în aproximativ 2 litri de apă cu puțină sare.
  • Când toate legumele sunt fierte, puneți-le în blender, adăugați ardeii copți, 50 g de brânză cu mucegai, sucul de roșii fiert în prealabil și cam 300 ml din supa în care au fiert. Pasați totul foarte bine.
  • Adăugați busuiocul uscat, sare și piper după gust și subțiați supa-cremă cât de mult vă place adăugând puțin câte puțin din apa în care au fiert legumele, până ajungeți la consistența dorită.
  • Serviți supa cremă de ardei copți caldă sau rece, cu crutoane din pâine și pătrunjel proaspăt tocat.
  • Înainte de servire, puteți să mai adăugați câteva cuburi de brânză cu mucegai.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!