Go Back
Tartine cu pasta de peste
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 5 votes

Tartine cu pastă de peşte

Preparare10 minutes
Timp total10 minutes
Categorie: Aperitive

Ingrediente

  • 100 g pește fiert făcut la cuptor sau din conservă (sardine sau ton de preferat în suc propriu)
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • sucul de la ½ de lămâie
  • sare și piper după gust de preferat piper alb

pentru servit

  • felii subțiri de pâine prăjită biscuiți sărați, crackers, rondele de castraveți, felii de ardei gras, felii de roșii, etc.

decor

  • capere gogoșari în oțet, frunze de pătrunjel sau mărar, frunze de chives, etc

Mod de preparare

  • Dacă folosiți pește din conserva, acesta trebuie scurs foarte bine de ulei sau de sucul propriu în care a stat.
  • Mărunțiți peștele dacă este cazul și amestecați-l cu untul moale.
  • Adăugați sucul de lămâie, sare și piper după gust și pasați totul cu un blender de mână.
  • Pasta obținută este destul de moale în acest moment. Transferați-o într-un castronel potrivit ca mărime, acoperiți castronul cu folie alimentară și dați-l la frigider timp de 30 de minute, pentru a se întări untul și a fi mai ușor de ornat.
  • Dacă serviți pasta de pește mai târziu, păstrați-o la frigider și o scoateți cu 20-30 de minute înainte de servire.
  • Folosiți un poș cu dui stelat și decorați feliile de pâine prăjită cu pasta de pește, capere, cubulețe de gogoșar, frunze de mărar, etc.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!