Go Back
+ servings
Frittata cu dovlecei și telemea la cuptor
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Frittata cu dovlecei și telemea la cuptor

Preparare10 minutes
Gătire40 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 4 -6

Ingrediente

  • 1 dovlecel mare aprox. 400 g
  • 200 g telemea
  • 4 ouă
  • 100 g smântână
  • 1 ardei gras roșu, pentru culoare
  • 1 roșie
  • 2 fire de ceapă verde
  • 2 căței de usturoi
  • 2-3 frunze de mentă proaspătă dau o aromă deosebită
  • pătrunjel mărar, după gust
  • sare și piper după gust
  • puțin unt/ulei pentru uns tava

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu unt sau ulei o tavă care va merge la cuptor.
  • Dați dovlecelul pe răzătoarea cu găuri mari, presărați cu puțină sare și lăsați-l așa cam 5 minute.
  • Stoarceți dovlecelul ras în palme ca să îl scurgeți de toată apa pe care și-a lăsat-o.
  • Tocați ceapa, inclusiv frunzele verzi, tăiați ardeiul gras, treceți usturoiul prin presă, tăiați verdețurile.
  • Amestecați toate legumele cu telemeaua rasă, smântâna și ouăle bătute.
  • Potriviți gustul de sare și piper. Atenție la cantitatea de sare, telemeaua e deja sărată!
  • Turnați amestecul în tavă și decorați cu felii de roșii.
  • Dați tava la cuptor pentru 35-40 de minute, până când frittata e bine închegată și rumenită.
  • E la fel de bună și caldă, și rece.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!