Go Back
+ servings
Ardei copți cu usturoi și pătrunjel
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Ardei copți cu usturoi și pătrunjel

Preparare10 minutes
Gătire15 minutes
Timp total25 minutes
Categorie: Retete de post
Porții: 4

Ingrediente

  • 6 ardei grași eu am avut Kapia, roșii
  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri de zeama de lămâie sau oțet
  • 1-2 cățel de usturoi
  • pătrunjel proaspăt
  • sare după gust

Mod de preparare

  • Se coc ardeii la jar dacă aveți posibilitatea, sau pe orice suprafață încinsă: tablă, tavă, tigaie sau direct pe ochiul aragazului.
  • Când sunt gata, se presară cu puţină sare și se pun într-un castron acoperiți cu capac. Se lasă să se răcească și apoi vor fi mai ușor de curățat.
  • Se îndepărtează cotorul și semințele și se taie ardeii fâşiuţe potrivite ca mărime.
  • Separat facem un dressing din ulei, zeamă de lămâie, usturoiul trecut prin presă sau tocat mărunt şi sare cât vă place.
  • Turnam dressingul peste fâșiile de ardei, adăugăm pătrunjelul tocat și amestecăm.
  • Se pot servi imediat, dar sunt mai buni dacă stau câteva ore la frigider înainte de servire ca să se îmbine frumos aromele.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!