Go Back
+ servings
Creveţi cu orez sălbatic şi baby spanac
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Creveţi cu orez sălbatic şi baby spanac

Preparare10 minutes
Gătire20 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 4

Ingrediente

  • 400 g creveţi decongelați
  • 70 g unt
  • 70 ml ulei
  • 4-5 căţei de usturoi
  • sucul de la ½ de lămâie
  • câteva rondele de ardei iute sau un vârf de linguriţă paprika iute
  • 150 g orez sălbatic
  • 3 fire de ceapă verde
  • 150 g roşii proaspete sau cuburi de roşii din conservă
  • 150 g baby spanac proaspăt
  • sare şi piper după gust

Mod de preparare

  • Puneți orezul la fiert în apă cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe pachet (de obicei 1 parte orez și 3 părți apă).
  • Într-o tigaie încăpătoare puneți să se încingă untul împreună cu uleiul, apoi usturoiul trecut prin presă. Adăugați creveții, sucul de lămâie și lăsați-i să se călească câte 2 minute pe fiecare parte.
  • Scoateți creveții deoparte și păstrați-i acoperiți cu un capac ca să stea calzi.
  • În untul aromat din tigaie căliți restul legumelor: ardeiul iute, ceapa verde și roșiile tăiate cuburi.
  • Când legumele sunt călite adăugați frunzele de spanac și orezul fiert și scurs de apă.
  • Potriviți gustul de sare și piper și amestecați de câteva ori în tigaie să se înmoaie spanacul și să se combine aromele.
  • Adăugați și creveții, amestecați și serviți mâncarea cât e caldă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!