Supă de scoici cu roşii şi usturoi copt
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Supă de scoici cu roşii şi usturoi

Preparare20 mins
Gătire20 mins
Timp total40 mins
Categorie: Supe si ciorbe
Porții: 4
Autor: Bucate Aromate

Ingrediente

  • 1 kg de midii
  • 400 g roșii
  • 4-5 căței de usturoi
  • 4-5 fire de ceapă verde doar partea albă
  • 30 ml de ulei de măsline
  • 1 ardei iute
  • 500 ml stock de legume
  • 100 ml de vin alb
  • puțin cimbru uscat
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel pentru servit

Mod de preparare

  • Puneți roșiile pe grătar sau pe un grill de teflon și aveți grijă să le întoarceți din când în când ca să se coacă uniform.
  • Spălați și curățați scoicile.
  • Tăiați mărunt ceapa verde, ardeiul iute și usturoiul și căliți-le timp de 2-3 minute în uleiul de măsline.
  • Îndepărtați coaja roșiilor coapte, mărunțiți-le cu un cuțit și adăugați-le peste ceapa călită. Potriviți gustul de sare și piper. Tot acum puneți scoicile și cimbrul uscat.
  • Turnați stock-ul de legume, vinul și lăsați supa să fiarbă timp de aproximativ 10 minute acoperită cu un capac.
  • Scoicile se vor desface. Dacă vreuna rămâne închisă, se scoate din supă și va trebui să o aruncați, nu este bună pentru consum.
  • Serviți supa caldă, presărată cu frunzulițe de pătrunjel proaspăt.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!