Go Back
+ servings
Supă cremă de creveţi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 7 votes

Supă cremă de creveţi

Preparare15 minutes
Gătire20 minutes
Timp total35 minutes
Categorie: Supe si ciorbe
Porții: 4

Ingrediente

  • 300 g creveţi proaspeţi sau congelati eu am folosit congelaţi
  • 70 g unt
  • 70 ml ulei
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 vârf de linguriţă paprika iute sau dulce
  • sucul de la o lămâie mică
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 felie de ţelină
  • 1 ardei gras micuţ
  • 150 ml cuburi de roşii proaspete sau din conservă
  • sare după gust
  • pătrunjel crutoane aromate pentru servit

Mod de preparare

  • Spălaţi, tăiaţi legumele bucăţi potrivite şi puneţi-le la fiert în aproximativ 1 litru de apă. Când legumele au fiert, adăugaţi cuburile de roşii şi lăsaţi supa să mai dea câteva clocote.
  • Între timp, puneţi la încins într-o tigaie încăpătoare untul, uleiul şi usturoiul trecut prin presă.
  • Adaugaţi creveţii, sare şi un vârf de linguriţă de paprika iute. Gătiţi creveţii câte 2 minute pe fiecare parte stropindu-i din când în când cu suc de lămâie proaspăt stors.
  • Păstraţi deoparte câţiva creveţi pentru decorul farfuriilor la final. Restul creveţilor îi curăţaţi de codiţe şi îi puneţi împreună cu untul din tigaie alături de legume şi de supă în cuva blenderului.
  • Pasaţi legumele şi creveţii până când obţineţi o supă fină şi mătăsoasă.
  • Serviţi supa imediat, cu pătrunjel proaspăt, crutoane aromate şi creveţii păstraţi întregi pentru decor.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!