Spălaţi, tăiaţi legumele bucăţi potrivite şi puneţi-le la fiert în aproximativ 1 litru de apă. Când legumele au fiert, adăugaţi cuburile de roşii şi lăsaţi supa să mai dea câteva clocote.
Între timp, puneţi la încins într-o tigaie încăpătoare untul, uleiul şi usturoiul trecut prin presă.
Adaugaţi creveţii, sare şi un vârf de linguriţă de paprika iute. Gătiţi creveţii câte 2 minute pe fiecare parte stropindu-i din când în când cu suc de lămâie proaspăt stors.
Păstraţi deoparte câţiva creveţi pentru decorul farfuriilor la final. Restul creveţilor îi curăţaţi de codiţe şi îi puneţi împreună cu untul din tigaie alături de legume şi de supă în cuva blenderului.
Pasaţi legumele şi creveţii până când obţineţi o supă fină şi mătăsoasă.
Serviţi supa imediat, cu pătrunjel proaspăt, crutoane aromate şi creveţii păstraţi întregi pentru decor.