Go Back
+ servings
Gustare cu somon afumat şi ouă de prepeliţă
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Gustare cu somon afumat şi ouă de prepeliţă

Preparare5 minutes
Gătire5 minutes
Timp total10 minutes
Categorie: Aperitive
Porții: 3 -4

Ingrediente

  • 6-8 felii de pâine
  • 150 g cremă de brânză gen Philadelphia sau unt
  • 150 g somon afumat
  • o mână de rucola
  • 6-8 ouă de prepeliţă
  • câteva capere pentru decor
  • sare şi piper după gust

Mod de preparare

  • Prăjiţi pâinea, apoi o ungeţi cu crema de brânză sau cu unt.
  • Aşezaţi pe fiecare felie de pâine câteva frunze de rucola, apoi o şuviţă de somon afumat.
  • Puneţi la fiert apă cu puţină sare şi 1 linguriţă de suc de lămâie.
  • Când apa fierbe, spargeţi ouăle de prepeliţă în apa fierbinte.
  • Când ouăle s-au coagulat, le scoateţi cu o strecurătoare şi le aşezaţi pe feliile de pâine.
  • Presăraţi sare şi piper după gust şi decoraţi cu câteva capere.
  • Serviţi imediat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!