Salată de paste cu spanac şi porumb
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Salată de paste cu spanac şi porumb

Preparare10 mins
Gătire10 mins
Timp total20 mins
Categorie: Retete de post
Porții: 2
Autor: Bucate Aromate

Ingrediente

  • 160 g paste eu am folosit farfalle
  • 300 g baby spanac proaspăt
  • 4 căţei de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors
  • 100 g porumb fiert din conservă
  • sare şi piper după gust
  • pătrunjel verde
  • opţional - mix de seminţe pentru presărat deasupra

Mod de preparare

  • Fierbeţi pastele conform instrucţiunilor de pe pachet.
  • Spalaţi spanacul şi lăsaţi-l să se scurgă bine de apă sau uscaţi-l într-o strecurătoare cu centrifugă dacă aveţi aşa ceva.
  • Într-o tigaie topiţi untul, ađăugaţi usturoiul trecut prin presă, apoi frunzele de spanac întregi.
  • Amestecaţi de câteva ori doar până se înmoaie puţin spanacul, adăugaţi sare şi piper şi stropiţi cu sucul de lămâie proaspăt stors.
  • Scurgeţi pastele de apă şi puneti-le în tigaie, peste spanac.
  • Adaugaţi şi porumbul fiert şi amestecaţi.
  • Lăsaţi deoparte 3-4 minute ca să se împrietenească aromele, apoi serviţi cu seminţe presărate deasupra (opţional).
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!