Clatite cu branza si bezea la cuptor
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Clătite cu brânză și bezea la cuptor

Preparare30 mins
Gătire30 mins
Timp total1 hr
Categorie: Desert
Porții: 2
Autor: Bucate Aromate

Ingrediente

  • 4 clătite pregătite ca aici sau după reţeta voastră preferată
  • 150 g brânză de vaci
  • 2 ouă întregi
  • 2 albuşuri de ou
  • 100 g smântână
  • 150 g zahăr 100 g pt umplutură, 50 g pt. bezea
  • 1/2 linguriţă pudră de vanilie
  • coaja rasă de lămâie
  • 50 g stafide
  • 20 g unt
  • 1-2 linguri de lapte

Mod de preparare

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade.
  • Amestecaţi brânza de vaci, cu smântâna, 100 g de zahăr, vanilia, stafidele şi cele 2 ouă întregi.
  • Dati deoparte cam 4-5 linguri din compoziţie pe care o subţiaţi cu foarte puţin lapte.
  • Umpleţi clătitele cu restul de compoziţie de brânză. şi împachetaţi-le ca pe pe sarmale, cu marginile în interior.
  • Aşezati clătitele într-un vas uns cu puţin unt şi turnati deasupra compoziţia păstrată deoparte.
  • Bateţi albuşurile spumă, adăugaţi cele 50 g de zahăr şi mixaţi din nou până obţineţi o bezea fermă.
  • Puneţi bezeaua peste clătite şi presăraţi deasupra coajă rasă de lămâie. Îi va da o aromă superbă.
  • Daţi vasul la cuptor pentru 30 de minute.
  • Clătitele cu brânză şi bezea la cuptor sunt bune şi când sunt calde, dar şi după ce se răcesc, doar că bezeaua se va înmuia dacă le lăsaţi de pe o zi pe alta.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!