Spalaţi şi curăţaţi sparanghelul. Tăiaţi 1-2 cm din partea de jos, care de obicei e mai fibroasă. Dacă sparanghelul nu e foarte proaspăt şi vi se par tijele aţoase, le puteţi curăţa cu un cuţit pentru legume.
Puneţi untul să se topească într-o tigaie antiaderentă.
Bateţi ouăle cu sare şi piper după gust şi mărunţiţi brânza.
Când untul este topit, turnaţi ouăle bătute şi peste ele puneti bucăţelele de brânză.
Aşezaţi deasupra cele 6 fire de sparanghel.
Coaceţi omleta la foc mediu, acoperită cu un capac.
Când omleta e bine închegată şi rumenită dedesubt, o întoarceţi pe partea cealată folosindu-vă de o paletă mai lată.
Lăsaţi omleta 1-2 minute, doar cât să se rumenească puţin, apoi răsturnaţi-o pe un platou şi serviţi.
E bună şi caldă, dar şi rece.