Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Paste cu legume coapte în cuptor şi aromă de salvie

Preparare10 mins
Gătire30 mins
Timp total40 mins
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2
Autor: Bucate Aromate

Ingrediente

legume coapte în cuptor

  • 2-3 ardei graşi de preferat de culori diferite
  • 1 dovlecel
  • o mână de ciuperci
  • un broccoli mic
  • 200 g roşii cherry de preferat diferit colorate
  • 4-5 tulpini de sparanghel
  • 3 căţei de usturoi
  • câteva frunze de salvie
  • sare după gust
  • 2-3 linguri de oţet balsamic
  • 2-3 linguri de ulei de măsline extravirgin

paste

  • 2 litri de apă
  • 200 g paste Antonio di Vaio de preferat fusilli
  • 1/2 de linguriţă de sare

sosul

  • 50 ml ulei de măsline
  • 5-6 frunze proaspete de salvie

Mod de preparare

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade.
  • Spalaţi şi tăiati legumele în bucăţi potrivit de mari şi aşezaţi-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Presăraţi sare, apoi stropiţi legumele cu ulei de măsline şi oţet balsamic şi băgaţi tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până când legumele sunt coapte, moi, uşor rumenite.
  • Cu 15-20 de minute înainte să fie gata legumele, puneţi apa la fiert împreună cu sarea. Când apa dă în clocot, turnaţi pastele şi fierbeţi aşa cum scrie pe pachet (8 minute).
  • După expirarea timpului, scurgeţi pastele (nu le clătiţi!!!)
  • Într-o tigaie, încingeţi uleiul de măsline împreună cu frunzele de salvie, apoi răsturnaţi pastele fierte şi amestecaţi pentru ca uleiul aromat să îmbrace toate pastele.
  • Adăugaţi legumele coapte în tigaie şi amestecaţi.
  • Serviţi imediat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!