Go Back
+ servings
Ciorbă de praz cu năut
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Ciorbă de praz cu năut

Preparare15 minutes
Gătire45 minutes
Timp total1 hour
Categorie: Supe si ciorbe
Porții: 6

Ingrediente

  • 3 litri de apă
  • 3 fire de praz
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • o felie de ţelină
  • 1 ceapă mică
  • 2 cartofi
  • 50 ml ulei
  • 2-3 roşii proaspete sau din conservă
  • 1 conservă de năut
  • 500 ml de borş
  • leuştean sau pătrunjel

Mod de preparare

  • Se pun la fiert în apă cu puţină sare: morcovii, ceapa şi ţelina tăiate cubuleţe.
  • După 15 minute adăugăm ardeiul şi cartofii cuburi şi lăsăm în continuare supa să fiarbă.
  • Între timp curăţăm şi tăiem rondele firele de praz (doar partea albă) şi le călim 5-6 minute în puţin ulei.
  • Punem şi prazul în oală împreună cu roşiile cuburi şi boabele de năut din conservă (scurse de lichid).
  • Potrivim gustul de sare şi piper, adăugăm borşul şi lăsăm ciorba să mai dea câteva clocote, după care oprim focul.
  • Înainte de servire presărăm cu leuştean sau pătrunjel tocat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!