Go Back
+ servings
Creveţi traşi în unt cu usturoi şi pătrunjel
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 9 votes

Creveţi traşi în unt cu usturoi şi pătrunjel

Preparare5 minutes
Gătire15 minutes
Timp total20 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2

Ingrediente

  • 400 g creveţi proaspeţi sau congelaţi
  • 70 g unt
  • o lingură de ulei de măsline
  • 3 căţei de usturoi
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • 50-70 ml de vin alb sec
  • sare piper
  • un vârf de linguriţă paprika iute
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  • Puneţi untul şi uleiul de măsline să se încingă într-o tigaie.
  • Adăugaţi usturoiul mărunţit şi când acesta începe să îşi schimbe culoarea, puneţi şi creveţii în tigaie.
  • Turnaţi sucul de lămâie şi vinul alb şi lăsaţi creveţii să se gătească timp de 2-3 minute pe fiecare parte.
  • Condimentaţi cu sare, piper şi puţină paprika.
  • Presăraţi pătrunjel proaspăt şi serviţi creveţii imediat.
  • Pentru decor, puteţi pune şi câteva felii proaspete de lămâie în tigaie, printre creveţi.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!