Cerneţi făina într-un bol încăpător. Poate fi bolul robotului dacă aveţi unul şi doriţi să îl folosiţi la frământat. Dacă folosiţi drojdie uscată o amestecaţi cu făina.
Dacă folosiţi drojdie proaspătă, puneţi-o într-un castronel peste ea 1-2 linguri de zahăr (din zahărul cântărit) şi frecaţi-o cu o lingură până se desface şi se lichefiază. Turnaţi puţin lapte (din cel cântărit) şi omogenizaţi.
Într-un castron separat, bateţi cu o furculiţă cele patru gălbenuşuri împreună cu un praf de sare. Adăugați laptele (şi laptele cu drojdie dacă aţi folosit drojdie proaspătă), zahărul, untul topit şi răcit, coaja de lămâie şi extractul de vanilie.
Bateţi bine cu telul şi omogenizaţi compoziţia.
Turnaţi compoziţia lichidă de mai sus puţin câte puţin în timp ce începeţi să frământaţi cu mâna, sau la robot. Eu am frământat la robot, timp de 10 minute. Dacă frământaţi aluatul la mână, va dura ceva mai mult, în jur de 20 de minute. Trebuie să obţineti un aluat moale, elastic şi care nu se mai lipeşte de pereţii bolului. În funcţie de făina folosită, e posibil să trebuiască să mai adăugati 2-3 linguri, dar nu mai mult.
Acoperiţi bolul cu o folie de plastic şi lăsaţi aluatul la dospit într-un loc ferit de curenţi de aer până când îşi dublează volumul. Pentru mine cel mai bun loc este în cuptor (cu cuptorul stins, evident!!). Într-o oră aluatul meu a fost gata.
Ungeţi cu foarte puţin ulei blatul de lucru.
Întindeţi aluatul cu palmele în formă de cerc pe care apoi îl taiaţi în 12 triunghiuri.
Puneţi pe fiecare fâşie de aluat câte o linguriţă cu vârf de magiun, rulaţi cornurile şi le aşezaţi în tava de la aragaz, tapetată cu hârtie de copt. Lăsaţi cam 4-5 cm între cornuri pentru că vor mai creşte!
Procedaţi în acelaşi fel şi cu restul de aluat. Lăsăţi cornurile să crească în tăvi încă 20 de minute.
Între timp aprindeți cuptorul la 180 de grade.
Înainte să băgaţi cornurile la cuptor ungeţi-le cu ou bătut folosind o pensulă de bucătărie.
Coaceţi cornurile timp de 20-25 de minute până când sunt frumos rumenite pe toate părţile.
Se servesc după ce s-au răcit (pentru că magiunul din interior este foarte fierbinte!!!) pudrate cu zahăr din belşug.