Go Back
+ servings
Desert rapid cu ananas, ricotta și Irish Cream
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Desert rapid cu ananas, ricotta și Irish Cream

Preparare10 minutes
Timp total10 minutes
Categorie: Desert
Porții: 2

Ingrediente

  • 1 cutie de compot de ananas cuburi
  • 6 pişcoturi de şampanie
  • 200 g ricotta
  • 60 g zahăr pudră
  • 1 linguriţă de extract de vanilie
  • 20 g ciocolată neagră
  • 60-80 ml Irish Cream cam 6-8 linguri

Mod de preparare

  • Scoateți cuburile de ananas din conservă și lăsați-le la scurs într-o strecurătoare.
  • Păstrați cam un sfert din ele deoparte, restul pasați-le bine cu chopperul sau la blender.
  • Puneți piureul obținut în strecurătoare și apăsați pasta cu dosul unei linguri ca să eliminați tot lichidul.
  • Amestecați piureul de ananas cu ricotta, zahărul pudră și extractul de vanilie și mixați.
  • Puneți în fiecare pahar câte un pișcot de șampanie rupt în bucăți. Picurați câte o linguriță de Irish Cream peste pișcoturi.
  • Repartizați în cele 2 pahare jumătate din cantitatea de cremă de ricotta, peste care puneți câteva din cuburile de ananas păstrate deoparte.
  • Puneți din nou pișcoturi de șampanie stropite cu Irish, apoi restul de cremă.
  • Dați paharele la rece pentru cel puțin o oră ca să se combine frumos aromele.
  • Topiți ciocolata la microunde, adaugați Irish Cream și decorați cu ea cele două deserturi.
  • Puneți deasupra fiecărui pahar câte un pișcot întreg și serviți.

Notă

Știu, v-a rămas sucul de ananas din conservă. Nu e mai mult de un pahar și e delicios, consumați-l ca atare. Nu cumva să-l aruncați! Sau combinați-l cu suc de portocale, aromatizați-l cu câteva frunzulițe de mentă sau de rozmarin proaspăt și aveți o băutură răcoritoare pentru 2 persoane ;)
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!