Go Back
+ servings
Mâncare de năut cu roşii şi carne de porc
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Mâncare de năut cu roşii şi carne de porc

Preparare5 minutes
Gătire45 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2

Ingrediente

  • aprox. 350 g carne de porc
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • ½ de ardei gras
  • 1 conservă de năut 400 g
  • 50 ml de ulei
  • 250 g cuburi de roşii proaspete sau din conservă
  • sare şi piper după gust
  • cimbru uscat
  • pătrunjel proaspăt pentru servit

Mod de preparare

  • Tocaţi ceapa, ardeiul şi usturoiul şi puneţi-le la călit în uleiul încins într-o tigaie.
  • Tăiaţi carnea de porc cuburi potrivite şi puneţi-le în tigaie peste ceapă. Amestecaţi de câteva ori şi lăsaţi carnea să se prăjească puţin pe toate părţile până când îşi schimbă culoarea.
  • Adăugaţi puţină apă, sare, piper şi
    cimbru uscat şi acoperiţi tigaia cu un capac. Lasaţi carnea să se gătească până devine fragedă. Dacă mai e nevoie, mai adăugaţi puţină apă.
  • Scurgeţi boabele de năut din conservă şi puneţi-le în tigaie, peste carne.
  • Tot acum puneţi şi cuburile de roşii.
  • Potriviţi gustul de sare şi piper şi lăsaţi mâncarea să fiarbă la foc mediu spre mic încă 10-12 minute ca să se combine toate aromele.
  • Serviţi mâncarea de năut cu carne de porc cât e caldă, presărată cu pătrunjel proaspăt.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!