Tocaţi ceapa, ardeiul şi usturoiul şi puneţi-le la călit în uleiul încins într-o tigaie.
Tăiaţi carnea de porc cuburi potrivite şi puneţi-le în tigaie peste ceapă. Amestecaţi de câteva ori şi lăsaţi carnea să se prăjească puţin pe toate părţile până când îşi schimbă culoarea.
Adăugaţi puţină apă, sare, piper şi cimbru uscat şi acoperiţi tigaia cu un capac. Lasaţi carnea să se gătească până devine fragedă. Dacă mai e nevoie, mai adăugaţi puţină apă. Scurgeţi boabele de năut din conservă şi puneţi-le în tigaie, peste carne.
Tot acum puneţi şi cuburile de roşii.
Potriviţi gustul de sare şi piper şi lăsaţi mâncarea să fiarbă la foc mediu spre mic încă 10-12 minute ca să se combine toate aromele.
Serviţi mâncarea de năut cu carne de porc cât e caldă, presărată cu pătrunjel proaspăt.