Go Back
+ servings
Salată orientală în varianta de post
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Salată orientală în varianta de post

Rețetă de salată orientală este la fel de bună și în varianta de post. Este o salată gustoasă, ieftină, ușor de pregatit și foarte sățioasă.
Preparare30 minutes
Gătire30 minutes
Timp total1 hour
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 321kcal

Ingrediente

  • 3 cartofi mari roşii
  • 1 morcov mare
  • 1 conservă de fasole roşie
  • 1 ceapă uscată eu am avut şi câteva fire de ceapă verde
  • 100 g măsline Kalamata
  • 200 g gogoşari în oţet
  • 50 ml ulei
  • 75 ml oţet am pus din oţetul de la gogoşari
  • sare şi piper după gust

Mod de preparare

  • Fierbeţi cartofii şi morcovul, lăsaţi-i să se răcească, apoi feliaţi legumele sau tăiaţi-le cuburi.
  • Adaugaţi boabele de fasole roşie, măslinele, gogoşarii şi ceapa tăiată fideluţă.
  • Turnaţi uleiul şi oţetul peste legume, apoi presăraţi sare şi piper după gust.
  • Amestecaţi legumele cu mişcări delicate ca să nu le striviţi, dar să ajungă toate să fie îmbrăcate în ulei şi oţet.
  • Salata va fi mai bună dacă o lăsaţi la rece cel puţin două ore înainte de servire, timp necesar pentru ca aromele să se armonizeze şi să se întrepătrundă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 321kcal | Carbohidrați: 41g | Proteine: 4g | Grăsimi: 17g | Fibre: 10g | Zahăr: 7g | Vitamina A: 5108IU | Calciu: 44mg