Go Back
+ servings
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză

Vreți un tort deosebit pentru Crăciun? Acest tort de turtă dulce cu cremă de brânză este absolut minunat și va fi o bucurie pentru toată familia!
Preparare1 hour
Gătire40 minutes
Timp total1 hour 40 minutes
Categorie: Desert
Cuisine: internationala
Porții: 12
Calories: 702kcal

Ingrediente

blaturile - 2 forme cu diametrul de 18 cm

  • 200 ml ulei
  • 120 g zahăr alb
  • 100 g miere lichidă
  • 3 ouă
  • 280 g făină
  • 50 g cacao neagră
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 5 g praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 linguri mix de condimente pentru turtă dulce

crema

  • 400 g cremă de brânză gen Philadelphia
  • 600 g smântână pentru frişcă cu 32% grăsime
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 linguriţă pudră de vanilie
  • 2 linguriţe coajă rasă de lămâie
  • zeama de la ½ lămâie mică

decor

  • 12-15 figurine de turtă dulce

Mod de preparare

blaturile

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi puneţi hârtie de copt în forme, sau le ungeţi cu ulei şi le tapetaţi cu făină. Dacă nu aveţi 2 forme identice va trebui să coaceţi separat cele 2 blaturi.
  • Bateţi cu mixerul cele 3 ouă, împreună cu zahărul, mierea şi uleiul până când ouăle se albesc şi compoziţia îşi măreşte volumul.
  • Turnati apoi toate componentele solide: făina, pudra de cacao, sarea, praful de copt, bicarbonatul şi condimentele pentru turtă dulce în proporţiile dorite.
  • Repartizați compoziţia în mod egal în cele două forme şi daţi blaturile la cuptor pentru 30-40 de minute. Faceţi testul cu scobitoarea ca să vă asiguraţi că sunt coapte şi în interior.
  • Lăsați blaturile să se răcească foarte bine (eventual de pe o zi pe alta) înainte de a le felia.

crema

  • Bateţi smântâna până obţineţi o frişcă fermă şi frumos aerată.
  • Amestecaţi brânza cu frişca, zahărul pudră şi aromele până obţineţi o cremă omogenă. La final încorporaţi şi sucul de lămâie.

asamblare şi decor

  • Feliaţi blaturile în jumătate pe orizontală. Veţi avea acum 4 blaturi de tort.
  • Împărţiţi (din ochi) crema în 5 părţi egale.
  • Aşezaţi primul blat pe un platou potrivit ca mărime, apoi un strat de cremă şi tot aşa până la ultimul blat.
  • Cu crema rămasă îmbrăcaţi tortul pe exterior.
  • Aşezaţi de jur împrejurul tortului figurine de turtă dulce decorate cu glazură de zahăr pe care le lipiţi folosind puţină cremă.
  • Lăsaţi tortul la rece cel puţin 4 ore înainte de servire.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 702kcal | Carbohidrați: 62g | Proteine: 9g | Grăsimi: 49g | Colesterol: 131mg | Fibre: 3g | Zahăr: 31g | Vitamina A: 1242IU | Calciu: 94mg