Într-un bol, amestecaţi maiaua, cu apa şi făina. Nu e nevoie să frământaţi acum, doar amestecaţi cu o lingură, apoi lăsaţi aluatul deoparte timp de 15 minute să se hidrateze făina si să se dezvolte glutenul.
După cele 15 minute, presăraţi sarea şi începeţi să frământaţi aluatul timp de 3-5 minute, până când devine elastic şi nu se mai lipeşte de mâini şi de pereţii bolului.
Împărţiţi aluatul în bile puţin mai mari decât o nucă (sau cât doriţi voi de mari) şi lăsaţi-le să se odihnească 15 minute acoperite cu un prosop.
Presăraţi făină pe blatul de lucru şi folosind sucitorul de lemn, întindeţi fiecare bilă de aluat cât de subţire puteţi.
Coaceţi turtele pe ambele părţi într-o tigaie antiaderentă. Eu le-am copt la foc mediu ca să aibă timp să se usuce aluatul şi să rămână crocante. Fiind foarte fine şi subţiri, la foc iute se ard repede, dar nu apucă să se usuce bine şi după ce se răcesc se vor înmuia.