Chec de post cu cacao şi merişoare
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Chec de post ciocolatos cu merişoare şi aromă de trandafiri

Preparare10 mins
Gătire50 mins
Timp total1 hr
Categorie: Desert
Porții: 10
Autor: Iuliana - Bucate Aromate

Ingrediente

  • 90 ml de ulei
  • 300 ml lapte de soia
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 3-4 picături esenţă de trandafiri
  • 300 g făină
  • 40 g cacao
  • 10 g praf de copt
  • 1 linguriţă de bicarbomat
  • 100 g merişoare confiate
  • un praf de sare

Mod de preparare

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi puneţi hârtie de copt într-o tavă de chec. Eu rămăsesem fără hârtie, aşa că am uns-o cu ulei şi am tapetat-o cu făină. A fost bine şi aşa, nu s-a lipit deloc de formă.
  • Puneţi într-un bol: laptele, uleiul, zahărul şi coaja rasă de lămâie. Mixaţi la robot sau un mixer de mână ca să se dizolve zahărul şi să introduceţi un pic de aer în compoziţie.
  • Turnaţi câteva picături de esenţă de trandafiri (sau de care doriţi) şi omogenizaţi.
  • Adăugaţi ingredientele uscate: merişoarele, făina, pudra de cacao, praful de copt, sarea şi bicarbonatul şi omogenizaţi bine compoziţia. Păstraţi câteva merişoare deoparte să le presăraţi la final peste chec.
  • Turnaţi compoziţia în forma de chec şi presarati merişoarele păstrate mai sus.
  • Daţi checul la cuptor pentru 45-50 de minute, până trece testul cu scobitoarea.
  • Lăsaţi checul să se răcorească 5-10 minute în formă, apoi îl scoateţi cu grijă pe un grătar unde îl lăsaţi până se răceşte complet.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!