Clătiţi arpacaşul în 2-3 ape, apoi puneţi-l la fiert în laptele rece în care aţi adăugat zahărul şi un praf de sare. Amestecaţi din când in când să nu se lipească de oală.
Arpacaşul ar trebui să fie fiert cam în 20 de minute de când dă în clocot. Puteţi gusta să vă asiguraţi că e bine fiert şi că vă place cât e de dulce. Dacă doriţi, puteţi să mai adăugati puţin zahăr şi să amestecaţi până se dizolvă.
Daţi cratiţa deoparte de pe foc şi adăugati scorţişoara şi vanilia, apoi turnaţi arpacaşul fiert în bolurile pentru servit. Eu am uns cu puţin unt nişte forme Ramekin, iar înainte de servire le-am răsturnat pe farfurioare.
Serviţi cu topping de miere de albine şi presăraţi nuci, alune şi migdale mărunţite.