Go Back
+ servings
Mâncare de spanac cu smântână și ouă de prepeliță
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Mâncare de spanac cu smântână și ouă de prepeliță

Preparare10 minutes
Gătire20 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2

Ingrediente

  • 1 pungă de spanac frunze congelat de la Edenia 450 g
  • 1 ceapă micuţă
  • ½ de morcov mlc
  • 1 ardei gras eu am preferat roşu
  • 100 ml supă de carne sau de legume sau apă
  • 3-4 frunzuliţe de busuioc
  • 50 ml de ulei
  • un vârf de linguriţă de nucşoară
  • 2 căţei de usturoi
  • sare şi piper după gust

pentru servit

  • ouă de prepeliţă 1 sau 2 de persoană
  • smântână
  • mix de seminţe in, susan alb, susan negru, etc.

Mod de preparare

  • Tocaţi cubuleţe ceapa şi ardeiul gras. Daţi morcovul pe răzătoarea cu găuri mici şi treceţi usturoiul prin presă.
  • Într-o tigaie încăpătoare puneţi la încins uleiul. Adăugaţi legumele şi lăsaţi-le să se călească 2-3 minute pe toate părţile.
  • Turnaţi supa în tigaie peste legume, apoi puneţi spanacul congelat, sarea, piperul şi nucşoara.
  • Lăsaţi spanacul să se gătească la foc mediu, pe măsură ce se dezgheaţă treptat, amestecând din când în când să se amestece cu restul legumelor şi să nu se lipească de fundul tigăii.
  • Cu câteva minute înainte ca mâncarea de spanac să fie gata, punem şi frunzuliţele de busuioc care îi vor da o aromă deosebită. Tot acum începem să pregătim ouăle fierte de prepeliţă.
  • Puneţi la fiert 250 ml de apă cu puţină sare şi 2 linguri de oţet (ajută la coagularea oului).
  • Când apa începe să fiarbă, spargem ouăle şi le dăm drumul în apa clocotită. Vă recomand să nu le fierbeţi prea mult, gălbenuşul trebuie să fie moale.
  • Serviţi mâncarea de spanac presărată cu mix de seminţe, smântqnă după gust şi ouă de prepeliţă fierte în apă.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!