Go Back
+ servings
Orez cu lapte și dulceață
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Orez cu lapte şi dulceaţă de cireşe amare

Preparare5 minutes
Gătire20 minutes
Timp total25 minutes
Categorie: Desert
Porții: 2

Ingrediente

  • o cană de orez
  • trei căni de lapte
  • 2-3 linguri de zahăr sau după gustul vostru
  • o păstaie de vanilie
  • un praf de sare

pentru servit

  • dulceaţa preferată
  • scorțișoară măcinată

Mod de preparare

  • Tăiați păstaia de vanilie în două pe lungime și cu lama unui cuțit, scoateți semințele.
  • Într-o cratiță cu fund gros, puneți laptele la fiert împreună cu sarea şi semințele păstăii de vanilie.
  • Între timp spălați orezul în 2-3 ape.
  • Când laptele dă semne că începe să se umfle, puneți zahărul, orezul şi lăsați să fiarbă la foc mediu spre mic. Amestecați din când în când să nu se lipească orezul de fundul vasului.
  • Când orezul este fiert (cam în 15-20 de minute, depinde şi de tipul de orez), dați cratiţa deoparte, acoperiți-o cu un capac și lăsați orezul să se odihnească timp de 10 minute, apoi e numai bun de servit.
  • Se împarte orezul în vase potrivite şi se serveşte cu dulceaţă sau scorțișoară, după preferințe.
  • E bun şi cald, dar e bun şi a doua zi după ce s-a răcit.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!