Friptura de ied cu multa ceapa si rosii la cuptor
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Friptură de ied cu multă ceapă și roșii la cuptor

Preparare10 mins
Gătire1 hr 30 mins
Timp total1 hr 40 mins
Categorie: Feluri de baza
Porții: 4
Autor: Iuliana - Bucate Aromate

Ingrediente

  • aprox. 600 g carne de ied eu am avut și o bucată de ficat
  • 3 cepe roșii mari
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 3 roșii mari
  • 200 ml de vin alb
  • 20 ml de ulei
  • sare și piper după gust
  • rozmarin sau cimbru, dafin

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu ulei tava în care veți face friptura.
  • Tăiați toate legumele cuburi potrivite și puneți-le în tavă. Dați drumul acolo și cățeilor de usturoi.
  • Presarăți un pic de sare și piper, apoi turnați vinul și presarăți rozmarin, cimbru sau frunze de dafin.
  • Carnea o condimentați cu sare, piper și cimbru după gust și o așezați în tavă peste legume. Dacă aveți și voi o bucată de ficat, nu o condimentați de la început, căci se întărește. Își va lua ea puțină sare din sos și mai adăugați la servire.
  • Acoperiți tava cu un capac sau cu o folie de aluminiu și dați-o la cuptor pentru aproximativ o oră.
  • După o oră, verificați dacă nu a scăzut sosul prea mult și mai adăugați puțină apă dacă e cazul.
  • Stropiți carnea cu sosul din tavă și mai lăsați-o la cuptor, neacoperită până când furculița pătrunde ușor în ea și e frumos rumenită.
  • Serviți friptura de ied caldă, cu orice garnitură vă place: cartofi, orez, salată verde sau de murături.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!