Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu ulei tava în care veți face friptura.
Tăiați toate legumele cuburi potrivite și puneți-le în tavă. Dați drumul acolo și cățeilor de usturoi.
Presarăți un pic de sare și piper, apoi turnați vinul și presarăți rozmarin, cimbru sau frunze de dafin.
Carnea o condimentați cu sare, piper și cimbru după gust și o așezați în tavă peste legume. Dacă aveți și voi o bucată de ficat, nu o condimentați de la început, căci se întărește. Își va lua ea puțină sare din sos și mai adăugați la servire.
Acoperiți tava cu un capac sau cu o folie de aluminiu și dați-o la cuptor pentru aproximativ o oră.
După o oră, verificați dacă nu a scăzut sosul prea mult și mai adăugați puțină apă dacă e cazul.
Stropiți carnea cu sosul din tavă și mai lăsați-o la cuptor, neacoperită până când furculița pătrunde ușor în ea și e frumos rumenită.
Serviți friptura de ied caldă, cu orice garnitură vă place: cartofi, orez, salată verde sau de murături.