Go Back
+ servings
Friptura de ied cu multa ceapa si rosii la cuptor
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Friptură de ied cu multă ceapă și roșii la cuptor

Preparare10 minutes
Gătire1 hour 30 minutes
Timp total1 hour 40 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 4

Ingrediente

  • aprox. 600 g carne de ied eu am avut și o bucată de ficat
  • 3 cepe roșii mari
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 3 roșii mari
  • 200 ml de vin alb
  • 20 ml de ulei
  • sare și piper după gust
  • rozmarin sau cimbru, dafin

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu ulei tava în care veți face friptura.
  • Tăiați toate legumele cuburi potrivite și puneți-le în tavă. Dați drumul acolo și cățeilor de usturoi.
  • Presarăți un pic de sare și piper, apoi turnați vinul și presarăți rozmarin, cimbru sau frunze de dafin.
  • Carnea o condimentați cu sare, piper și cimbru după gust și o așezați în tavă peste legume. Dacă aveți și voi o bucată de ficat, nu o condimentați de la început, căci se întărește. Își va lua ea puțină sare din sos și mai adăugați la servire.
  • Acoperiți tava cu un capac sau cu o folie de aluminiu și dați-o la cuptor pentru aproximativ o oră.
  • După o oră, verificați dacă nu a scăzut sosul prea mult și mai adăugați puțină apă dacă e cazul.
  • Stropiți carnea cu sosul din tavă și mai lăsați-o la cuptor, neacoperită până când furculița pătrunde ușor în ea și e frumos rumenită.
  • Serviți friptura de ied caldă, cu orice garnitură vă place: cartofi, orez, salată verde sau de murături.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!