Puneţi murele la fiert împreună cu zahărul, de preferat într-o cratiță de inox.
Când încep să clocotească adăugaţi coaja şi sucul de lămâie.
Puneţi frunzele de busuioc în chopper, adăugaţi 2-3 linguri de gem şi mixaţi de câteva ori până obtineţi o pastă omogenă. Turnaţi pasta astfel obţinută în cratiţa în care fierbeţi gemul.
Fierbeţi gemul până când sunteţi mulţumiţi de consistenţa lui. Eu l-am fiert cam 15 minute.
Trebuie să aveţi în vedere că murele conţin în mod natural pectină, iar gemul se mai leagă şi după ce se răceşte! Ca să îi testaţi consistenţa, puneţi 2-3 linguriţe de gem pe o farfurioară. Răciţi farfurioara la congelator timp de 5-10 minute, apoi vă veţi da seama mai bine dacă mai trebuie fiert sau e gata.
Puneţi gemul în borcan şi lăsaţi-l să se răcească.
Gemul rapid preparat în acest fel se păstrează la frigider şi se consumă în maxim 1 lună.